Зустріч щодо Донбасу скасовано: озвучено причину

22 січня 2021, 15:54оновлено 22 січня 2021, 16:31
Нормандська зустріч не зможе відбутися через трагедію, яка сталася в Україні.
Зустріч щодо Донбасу перенесли через візит Єрмака до Харкова – Зустріч у нормандському форматі
Зустріч щодо Донбасу перенесли через візит Андрія Єрмака до Харкова / УНІАН

Зустріч у нормандському форматі (Україна, Німеччина, Франція та РФ) щодо Донбасу на рівні політичних радників лідерів країн нормандської четвірки скасовано на прохання Києва через смертельну пожежу в Харкові, в результаті якої загинули 15 осіб.

Зустріч щодо Донбасу перенесено, оскільки на місце трагедії вилетіли президент Володимир Зеленський й очільник Офісу президента Андрій Єрмак, розповів РБК Україна радник Єрмака Михайло Подоляк.

Співрозмовник зазначив, що на зустрічі Єрмак є головним модератором від української сторони.

"...через екстрений візит до Харкова довелося переглянути графік Офісу, в тому числі перенести заплановані на сьогодні переговори", – зазначив Подоляк.

  • Нагадаємо, лідери країн нормандської четвірки – Володимир Зеленський, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон та очільник РФ Володимир Путін зустрічалися в Парижі в грудні 2019 року й досягли низки домовленостей.
  • У Німеччині 12 січня поточного року пройшла нормандська зустріч на рівні політичних радників лідерів країн нормандської четвірки. Учасники заходу обговорили стан виконання домовленостей, досягнутих на паризькому саміті.
  • Нову зустріч щодо Донбасу на рівні радників було заплановано на 22 січня.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти