Легалізація "ЛДНР" і проблема Північного потоку-2: експерт заявив про загрози для України

15 липня 2021, 03:35
На Заході збираються зблизитися з Росією, ігноруючи Україну, вважає Григорій Перепелиця.
Німеччина
Німеччина чітко проявила свою позицію щодо Донбасу і СП-2, - експерт / Фото: УНІАН

Зустріч президента України Володимира Зеленського з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель може призвести до серйозних загроз для Києва. Захід ймовірно прийняв концепцію, згідно з якою прийнято рішення щодо зближення з Росією на шкоду європейським цінностям та інтересам української держави. Позицію Німеччини позначила Меркель - Берлін підтримує добудову Північного потоку-2 і реалізацію "формули Штайнмаєра", яка фактично означає легалізацію ОРДЛО. Про це заявив конфліктолог-міжнародник Григорій Перепелиця.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що за підсумками зустрічі Зеленського і Меркель можна зробити висновок, згідно з яким Київ може зіткнутися з серйозними загрозами. На його думку, Захід взяв курс на зближення з Росією, на шкоду інтересам Києва.

"Я побачив великі загрози, які стоять перед Україною. Звичайно, цей візит був постфактум після того, як західні країни, перш за все Німеччина і Франція, почали такий процес, який можна назвати "Женева-2". Якщо ми проаналізуємо всі ці візити, то ось що побачимо. Перший візит нової адміністрації США - це був візит Блінкена (держсекретар США) до Києва. Що Блінкену було потрібно у Києві - з'ясувати, як можна поступитися Україною. На що можна спонукати Україну, чим можна примусити, а чим ні. Результатом була зустріч у Женеві Байдена з Путіним. Очевидно, прийнята така концепція - зблизитися з Росією, ігноруючи європейські цінності і ігноруючи Україну", - вважає Перепелиця.читайте такожМеркель наостанок пустилася у всі тяжкі

Також він додав, що позиція Німеччини щодо газопроводу Північний потік-2 і російсько-українського конфлікту після зустрічі Зеленського і Меркель проявилася цілком чітко. Берлін підтримує реалізацію СП-2 та імплементацію "формули Штайнмаєра", яка фактично легалізує ОРДЛО в Україні.

"Це чітко проявилося під час зустрічі Зеленського і Меркель. Безумовно, ця зустріч була необхідною, і правильно наш президент сказав, що треба прояснити позиції, і ці позиції не на користь України. Це велика проблема, і Меркель чітко позначила і щодо "Північного потоку-2", і щодо повернення до формули Штайнмаєра, тобто легалізації ОРДЛО", - підкреслив Григорій Перепелиця.

Візит Зеленського до Берліна

  • Президент України Володимир Зеленський 11-12 липня був з візитом у Берліні, де він провів перемовини з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель. Під час зустрічі обговорювалися питання врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі, двостороннє економічне співробітництво і ситуація з газопроводом Північний потік-2.
  • За підсумками перемовин Зеленський заявив, що в України і Німеччини різні точки зору на питання реалізації трубопроводу СП-2, однак українська сторона навела чіткі аргументи щодо цієї проблематики.
  • Зеленський вважає, що після запуску Північного потоку-2, Києву повинні бути надані гарантії ефективного газопостачання на термін від 10 до 15 років.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти