Електоральні настрої українців знову змінилися: свіжий рейтинг партій

21 серпня 2020, 13:09оновлено 21 серпня 2020, 15:31
За партію "Слуга народу" проголосували б 29,5% тих, хто має намір взяти участь у виборах.
вибір
Електоральні настрої українців змінилися / УНІАН

Через рік після виборів до Верховної Ради електоральні настрої українців трохи змінилися. Якби дострокові парламентські вибори пройшли в середині серпня 2020 року, перемогу отримали б чотири політичні сили. Президентська партія" Слуга народу" попри падіння своїх рейтингів залишається одноосібним лідером електоральних симпатій.

Про це свідчать дані опитування Фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова.

За даними опитування, за партію "Слуга народу" проголосували б 29,5% тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме.

Партії "Опозиційна платформа - за життя" готові подарувати свої голоси 21,7% респондентів, партії "Європейська Солідарність" - 15,5%, партії "Батьківщина" - 11,5%.

Підтримка партії "Сила і Честь" - 4,6%.

Решта політсил не долають 5% бар'єр:

  • "Радикальна партія Ляшка" - 2,7% (було 4,01%)
  • "Свобода" - 2,4% (було 2,15%)
  • "Партія Шарія" - 2,2% (було 2,23%)
  • "Голос" - 1,8% (було 5,82%)
  • "Опозиційний блок" - 1,5% (було 3,03%)
  • "Українська стратегія Гройсмана" - 1,3

Опитування проведене фондом "Демократичні ініціативи" та Центром Разумкова з 14 по 19 серпня 2020 року в усіх регіонах України, за винятком окупованих Росією територій. Опитано 2018 респондентів методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

читайте такожЧому зростає рейтинг Бойка, і чи зможуть екс-регіонали взяти реваншНагадаємо, в Україні половина громадян стверджує - у 2021 році треба провести дострокові вибори до Верховної Ради України.

Про це повідомляють представники Київського міжнародного інституту соціології з посиланням на нещодавно проведене дослідження.

"Респондентів попросили відповісти на запитання, чи потрібно наступного року провести дострокові позачергові вибори Верховної Ради України. 50% опитаних вважають, що такі вибори потрібні; 39% - що не потрібні", ‒ повідомляється в результатах дослідження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти