Експерт пояснив, що врятує рейтинг Зеленського від повного обвалення

5 квітня 2021, 07:14
У ключових сферах в Україні - наявний повний колапс держуправління, переконаний Тарас Загородній.
Що врятує рейтинг Зеленського
Володимир Зеленський / УНІАН

Єдиним досягненням президента Володимира Зеленського за два роки при владі це те, що він не здав позицій по Донбасу, заявив політичний і економічний експерт Тарас Загородній.

Як пише він у матеріалі на Главреді, хоча і це, скоріше, заслуга тиску на нього всередині країни. Експерт переконаний, що в ключових сферах в Україні – наявний повний колапс держуправління. У якості прикладу він навів ситуацію з вакцинацією населення.

"Рейтинги довіри до Президента продовжують падати, медовий місяць у виборців скінчився. Тому як тільки з'явиться альтернатива, то і колишні рейтинги швидко впадуть. Тим більше, що альтернатива вже проявляється, старі політики на кшталт Тимошенко і Кличка дихають йому в потилицю і нарощують вагу, так як люди бачать, що нові політики абсолютно бездарні", - говорить політолог.

відео дня

Він вважає, що єдиний способ для президента утримати свої рейтинги - це замінити чинного прем'єр-міністра на вольову людину, яка почне вирішувати проблеми і уточнив, що в ОП розглядають варіант проведення одночасних дострокових парламентських і президентських виборів, поки у Зеленського є рейтинг.

"Це стиль його команди і в цьому випадку у президента навіть ще є шанс знову перемогти. Біда лише в тому, що час таких рішень йде. Якщо ще два місяці тому врятувати становище могла, наприклад, відставка Степанова, то зараз для цього вже пізно, тому що зараз вже потрібно відправляти у відставку Шмигаля і весь Кабмін, а через три місяці і розпуску парламенту може бути недостатньо. Адже час йде і він працює проти президента, все більше заганяючи його в положення цугцванга, коли кожен наступний крок веде до програшу", - додав Загородній.

читайте такожЗеленському не довіряють більше половини українців - опитування

Рейтинг Володимира Зеленського:

  • Якби президентські вибори пройшли наприкінці березня 2021 року, найбільше голосів українців отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський.
  • За нього проголосували б 24,7% українців. Таким чином рейтинг президента підріс - на початку місяця Зеленського підтримували 22,5% українців, свідчать дані опитування Соціологічної групи Рейтинг.
  • Рейтинг екс-президента і лідера європейської солідарності Петра Порошенка впав - за нього проголосували б 13,9% виборців (на початку березня - 14,6%).
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти