Данілов - про перемовини з Путіним: жодного діалогу, РФ повинна провалитися

17 вересня 2023, 11:58
Агресор Росія посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до завершення війни, і це уповільнює постачання озброєнь Україні, сказав Олексій Данілов.
Данилов, Путін
Росія Путіна повинна зазнати поразки у війні проти України - Данілов / Колаж: Главред, фото: РНБО, скріншот YouTube

Офіційний Київ самостійно вирішуватиме питання перемовин з агресором Москвою, яка не демонструє прагнення до реального діалогу. Однак жодних переговорів з директором Кремля Володимиром Путіним не буде. Російська держава повинна зазнати поразки, будь-який інший результат буде сприйнято як путінська перемога, що стане сигналом до початку інших конфліктів. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

У своїй колонці на Українській правді він сказав про те, що Україна не вірить у реальні прагнення Путіна до перемовин. Питання щодо того, чи йти на діалог з Москвою, Київ визначить самостійно, проте з Путіним говорити ніхто не буде.

Також чиновник зауважив, що фальшиві сигнали росіян про нібито намір вести перемовини ведуть до зволікання з постачанням Україні західних озброєнь.

відео дня

"Кремль, у свою чергу, посилає фальшиві сигнали про власну "миролюбність" і готовність до завершення війни, що також уповільнює ухвалення рішення Заходом щодо надання Україні нових типів озброєння і військової техніки або збільшення постачань номенклатури, що існує", - пояснив ситуацію Данілов.

При цьому він додав, що Росія повинна зазнати поразки у війні, будь-який інший результат стане показником для авторитарних режимів, і це призведе до нових конфліктів.

"Втім, ще раз хочу підкреслити: Путін з його війною – це ракова пухлина. Якщо її не видалити повністю і остаточно, тільки питання часу, коли почнеться рецидив в ще гіршій формі з розповзанням метастаз по всьому тілу. Будь-яка зупинка війни без поразки Росії буде розцінена авторитарними режимами як путінська перемога, і це буде сигнал до початку конфліктів і воєн на території різного роду і статусу - спочатку регіонального, а далі глобального масштабу", - підкреслив Олексій Данилов.

Перемовини України та Росії

Президент України Володимир Зеленський раніше оцінив можливість перемовин із Росією. На думку гаранта, наразі не найкращий момент для діалогу, Київ готується до тривалої війни з російськими окупантами.

Глава Кремля Володимир Путін воюватиме до останнього, вважає журналіст Олександр Сотник. На його думку, говорити з Путіним ніхто не буде, проте Україна на випадок перемовин повинна отримати сильну позицію, забезпечену результатами на полі бою.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус припустив, що Путін не хоче перемовин, а війна може тривати багато років. Підстав для проведення діалогу поки що немає.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти