Зустріч Зеленського, Путіна, Меркель і Макрона: Єрмак назвав умови "побачення"

31 березня 2020, 16:32
Керівник Офісу президента розповів, коли відбудеться чергова зустріч лідерів нормандської четвірки.
Путін Макрон Меркель Зеленський
Єрмак розповів, коли зустрінуться Путін, Макрон, Меркель і Зеленський / Reuters

Нова зустріч лідерів нормандської четвірки - Ангели Меркель, Володимира Путіна, Володимира Зеленського і Еммануеля Макрона пройде після виконання кількох умов, заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у вівторок, 31 березня.

За його словами, головною умовою проведення саміту є виконання всього того, про що "нормандська четвірка" домовилася в Парижі у грудні 2019 року.

"Україна завжди робила все, щоб це виконати, але не все залежить від нас. На жаль, інша сторона не дотримується тих зобов'язань, які досягнуті в Парижі. В першу чергу, це припинення вогню. Українська сторона повторює: якщо хтось нападає, стріляє по нашим бійцям, наша армія кожен раз дає відсіч, але це не зупиняє наше прагнення до миру, домовленостей. В першу чергу, це мінські домовленості", - заявив Єрмак під час брифінгу.

читайте такожМінський "хрест": Єрмак розповів, що буде в разі відмови від угодНагадаємо, 23 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що нові переговори лідерів країн нормандської четвірки (Україна, Франція, Німеччина і Росія), які планувалися на квітень, можуть відбутися в режимі відеоконференції.

13 березня керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що зустріч радників лідерів нормандської четвірки, яка мала відбутися 12 березня, перенесли.

"Зустріч радників повинна була відбутися 12 березня, але її перенесли через коронавірус. У нас буде телефонна розмова між радниками, під час якої ми будемо в тому числі говорити про дату можливого саміту, який повинен був відбутися в Берліні", - заявив.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти