Повішені собаки: чому Ємець і Уманський втекли зі своїх посад – експерт

30 березня 2020, 17:13
Ємець і Уманський до реального стану справ виявилися не готові, - констатував політолог.
Ємець і Уманський – чому Україна втратила їх у розпал кризи
Ємець і Уманський – чому Україна втратила їх у розпал кризи / УНІАН

В Україні криза – через коронавірус, карантин та загальну економічну ситуацію в світі. І під час всього цього розгулу неприємностей країна вирішила влаштувати кадрову чехарду – і змінила очільників МОЗ та Мінфіну.

Політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов вважає подібні перестановки невиправданими.

"Ємець – медик, тому він прекрасно розуміє масштаб того... (хочу сказати грубо), з чим зараз Україна стикається на повному ходу. Уманський теж прекрасно розуміє масштаби кризи, чим все може обернутися для держави. І вони обидва розуміють відповідальність тих людей, які будуть відповідати за ці напрямки. Вони намагаються уникнути цієї відповідальності, тому що розуміють, яких собак на них потім повісять. Якби вони залишилися на цих посадах, їхні ім'я були б прив'язані з тим, що може відбутися в найближчі місяці", – пояснив Золотарьов у коментарі Главреду.

читайте такожПолітолог пояснив, чому Рада провалила голосування з Моз та МінфінуТак, ці чиновники зовсім нещодавно заступили на ці посади, нагадав він. І додав: здавалося б, вони повинні були розуміти, на що йдуть. Однак до реального стану справ все ж виявилися не готові.

"Взяти, приміром, охорону здоров'я. Для боротьби з коронавірусом в України взагалі немає належної системи медицини. Але коли людина бачить, що у неї немає й інструментальних можливостей вплинути на що-небудь, це в корені міняє справу", – зазначив Золотарьов.

Він порівняв, як в Китаї забезпечувався карантин – і як забезпечується карантин в Україні: коли, з одного боку, українці маринують людей у літаках, а з іншого – вільно впускають десятки тисяч заробітчан. Наприклад, в одне село під Чернівцями повернулося 150 заробітчан, 11 з яких – з коронавірусом.

"Що дасть обсервація тих, кого привезли на декількох літаках, коли десятки тисяч в'їхали країну під чесне слово?! Про яке забезпечення карантину мова, якщо в Києві все почалося з мешканців Конча-Заспи, які злітали на 8 березня розвіятися в Європу... Відвідування ресторану в Куршавелі – і 50% коронавіруса всій Київській області тільки в Обухівському районі", – резюмував експерт.

Нагадаємо, Рада призначила Степанова главою МОЗ, Марченко став міністром фінансів. 30 березня депутати лише з другої спроби проголосували за призначення нового міністра охорони здоров'я і міністра фінансів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти