Захід вперто не хоче зрозуміти про Україну один простий факт

2 листопада 2020, 06:53
Чому правовий хаос буде тільки наростати.
Конституційний суд України
Конституційний суд України / УНІАН

Причина цього полягає в тому, що Захід категорично проти того, щоб наш уряд мав право призначати і звільняти керівників антикорупційних органів, тому що відмінно розуміє, що уряд знаходиться під повним контролем олігархічних кланів. По суті, Захід хотів би створити потужну антикорупційну вертикаль, з величезними виконавчими функціями, але... такими, що не входять до системи виконавчої влади України. А за фактом - підпорядковану Заходу і в першу чергу посольству США.

Це, звичайно, грубе порушення Конституції!! Це не прикрите зовнішнє управління!!

Виконавча влада повинна вся знаходиться в уряду, який сформований парламентом, який обраний народом.

відео дня

Але Захід розуміє, що Майдан, на жаль, не був демократичною революцією, що народ як і раніше обирає у владу ставлеників олігархів і парламент відображає тільки інтереси корумпованих кланів, а самі депутати це прості кнопкодави на окладі у тих, хто їм платить

Тому захід вимагає своєї особливої виконавчої вертикалі.

Однак, з цієї причини, скільки не міняй склад КС, він все одно буде виносити вердикт, що всі антикорупційні органи сформовані з порушенням Конституції.

Причому написати таку Конституцію, в якій можна було б якось подолати дане протиріччя, практично неможливо. І тим більше неможливо знайти голоси для того щоб проголосувати за таку смішну правову конструкцію.

Наші олігархи спочатку відмінно розуміли, що всі дії Заходу формально неконституційні і вибирали момент, коли завдати удару. Момент був обраний, коли в суспільстві сформувався величезний скептицизм з приводу МВФ, європейського напрямку, зовнішнього управління, Майдану і т. д.

Як Захід хотів би вирішити дану правову колізію?

Він хотів би сформувати такий склад КС, який би закрив очі на це грубе порушення. Щоб він заявив, що вищі цілі українського народу, його прагнення до свободи і демократії дозволяють забити болт на дане невелике формальне порушення, що треба користуватися духом Конституції, а не формою, ну і інша подібна лабуда.

читайте такожЯкий вихід є у Зеленського в конфлікті з КСУОчікування Заходу наївні. Правлячий клас йому це не дозволить!

Олігархи, у відповідь, зрозуміло, кричатимуть про грубе порушення Конституції і формально будуть праві. Більш того, в судах адвокати будуть розвалювати всі справи корупціонерів на підставі нелегітимності антикорупційних органів.

Тобто правовий хаос триватиме і наростатиме і може призвести до розпаду України.

Всі ці сценарії я описував ще три роки тому, коли захід став формувати свою антикорупційну вертикаль.

Українське суспільство політично інфантильно, не бере участі в політиці, малограмотно, продовжує своїми руками віддавати владу олігархам, які і формують свій уряд. В таких умовах Заходу майже нема на кого спиратися у своїх спробах провести реформи в Україні.

Немає активного громадянського суспільства, як головного замовника реформ. Тому Захід намагається штучно створювати, точніше, оплачувати, такий собі сурогат громадянського суспільства з різного роду платних громадських активістів, типу лещенок, шабуніних і т.п. шушери.

Але різниця між реальним громадянським суспільством і платними громадськими активістами така ж, як між реальними і надувними жінками.

Захід намагається провести реформи в країні, в якій суспільство ще не дозріло для таких реформ. Тому всі спроби Заходу приречені на провал, і кредити не допоможуть.

Але абсолютно ненавмисно Захід випадково може і розвалити Україну. Це буде просто побічним ефектом впертості Заходу, його небажання визнати своє фіаско в боротьбі за демократизацію України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти