За доставку газу з українців деруть у 20 разів більше, ніж з Газпрому

16 лютого 2021, 06:52
ЖКГ-тарифи перетворилися на неприкритий грабіж населення.
газ_транзит газу
Газпром платить 9 копійок за 100 км прокачки. Українці - дві гривні за 50 метрів. / Reuters

Так як актуальність теми газу і його вартості не втрачає актуальність, то давайте поговоримо про вартість його транспортування/доставки.

Згідно з проектом п'ятирічного договору Нафтогазу і Газпрому, вартість прокачування російського газу в Європу через газотранспортну систему (ГТС) України складе $31,72 за 1 тисячу кубометрів з урахуванням всіх податків і зборів. Тариф розрахований за ставкою $2,66 за 1 тис. куб. м на 100 км і з розрахунку протяжності ГТС 1192,48 км.

Таким чином, Газпром платить приблизно 90 копійок за прокачування 1 кубометра газу на 1200 кілометрів.

відео дня

Або 9 копійок за 100 кілометрів прокачування по трубі.

Таким чином, коли з українців стягують 2 гривні за куб при прокачуванні 30-50 метрів по трубі, побудованій за гроші самих же громадян, і взятій на баланс облгазами безоплатно - це банальний грабіж.

читайте такожНафтогаз підклав Зеленському чергову свиню

Заява ж Вітренко про те, що в Міненерго немає даних про кількість газу, закачаного в підземні сховища - пояснюється не нехлюйством, і не вродженою тупістю. Все набагато прозаїчніше. Точні дані про обсяги газу в сховищах в різних митних режимах дозволяють громадянам поставити Міненерго просте запитання: коли ці обсяги були закачані в ПГГ.

Далі двома кліками клавіатури визначається ціна поставки цього газу, і робиться простий висновок. Наскільки держава обманює свого громадянина в ціні одного кубометра газу. І скільки чиновники крадуть з кожної платіжки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти