Розподіл людства на обраних вже почався

28 лютого 2021, 08:25
"Золотий мільярд" незабаром усохне до "золотих ста мільйонів".
вакцинація
Вільно переміщатися світом зможуть тільки ті, хто отримав вакцину від коронавірусу

Європа буде вводити електронні сертифікати вакцинації. Канцер ФРН Ангела Меркель повідомила, що на опрацювання технічних питань піде приблизно три місяці. Це ще не повноцінний "ковід-паспорт", але все починається з першого кроку.

"Це один маленький крок для людини, але гігантський стрибок для всього людства". Тоді ці слова вимовляли в очікуванні небаченого прогресу, сьогодні їх можна сміливо адресувати майбутньому здичавінню.

Сертифікати повинні стати в основному внутрішнім європейським документом. Європа не тільки закрила свої зовнішні кордони, але і для переміщення всередині ЄС потрібні певні підстави. Сертифікація "розшиває" цю проблему для самих європейців. Внутрішні переміщення стануть доступні для клеймованого стада. Сертифікат і буде клеймом, за яким стануть визначати ступінь лояльності громадянина.

відео дня

Сертифікати на першому етапі можуть стати і "зовнішнім" документом для іноземців, дозволяючи їм в'їжджати і переміщатися Європою, однак матимуть певні обмеження - в першу чергу, як можна зрозуміти, мова йде про те, що сертифікація торкнеться тільки тих вакцин, які схвалені Євросоюзом. Природно, кожен вакцинований буде зареєстрований в Єдиній базі даних, яка і стане основою для сертифіката вакцинації.

читайте такожГотуйтеся до нових пандемій і настання СередньовіччяКовід-паспорт - це вже більш глобальний документ, що спирається на різні бази даних різних країн. Зрозуміло, що доведеться не тільки створити такі бази, а й поєднати їх між собою. Потрібно буде створити систему статусів вакцин (скажімо, з Пфайзером і Моденою можна в'їжджати на територію країни, а ось вакциновані Супутником мають право лише на транзит через неї). Все це займе час - можливо, кілька років.

Але напрямок руху вже задано, світ швидко занурюється в модернове Середньовіччя. Розподіл людства на обраних і інших вже відбувається, і поки цей поділ торкнеться права на переміщення. Далі підуть інші обмеження, що неминуче. "Золотий мільярд" усохне в ході всіх заходів до "золотих ста мільйонів". Мільярд щасливчиків - це все-таки занадто багато.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти