Сезон посадок знову відкладається

7 березня 2020, 08:31оновлено 7 березня 2020, 09:27
Після реформи прокуратури Рябошапки генпрокуратура практично розвалена.
Рябошапка
Екс-генпрокурор Руслан Рябошапка / Фото прес-служби президента

Насамперед, потрібно розібратися, чому Рябошапку зняли з посади. Він, разом із Гончаруком, став проблемою для Зеленського, оскільки вони тягнули його рейтинг на дно. Крім того, Зеленському не подобалося, що Рябошапка через його голову спілкується із західними посольствами.

За той короткий час, протягом якого Рябошапка був на своїй посаді, він встиг побити горщики не тільки з олігархічним кооперативом, але і дискредитувати себе в очах самого Зеленського.

Останньою краплею став саботаж справ щодо Порошенка, і, власне, про те, що над Рябошапкою згущуються хмари, говорили останні 3 місяці. Багато в чому це визначила і досить неефективна реформа прокуратури, яку він затіяв, і яка, по суті, була спрямована на інституційне знищення генпрокуратури як правоохоронного інституту.

відео дня

читайте такожСлуги народу пишуть в чаті про "кота в мішку" замість РябошапкиЗначну роль у поваленні Рябошапки зіграв Портнов і його команда, але, як мені здається, останньою краплею стала його зустріч з послами G7, після якої Зеленський вирішив показати, хто головний на кораблі.

Чи будуть посадки? Зараз, як мені здається, акцент зміститься не на них, а на відновлення працездатного стану генпрокуратури. Тому що в тому стані, в якому після реформи Рябошапки вона знаходиться, навіть якщо на його місце прийде компетентна, професійна людина він небагато зможе зробити. Тому сезон посадок знову відкладається до розгрібання руїн після Рябошапки.

Андрій Золотарьов, політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор", спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти