StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Друг скаче без комплексу й напруг: рецензія на фільм "Погані хлопці: все або нічого"

14 червня 2024, 14:32
61
В українському прокаті йде новий видовищний комедійний бойовик - "Погані хлопці: все або нічого" (свіжа частина легендарної голлівудської серії).
Погані хлопці 4
кадр із х/ф "Погані хлопці: все або нічого" / Sony Pictures Releasing

У вічно сонячному Маямі закоренілий холостяк і бонвіван Майк Лоурі (Вілл Сміт) усе-таки піддається тиску суспільства і вирішує вступити в законний шлюб. Але прямо на весіллі у його вічного напарника Маркуса Бернетта (Мартін Лоуренс) трапляється інфаркт. Благо, його встигають врятувати - але біда одна не приходить: "поганим хлопцям" доведеться терміново вибілювати репутацію свого покійного начальника, капітана Говарда (Джо Пантоліано), який нібито продався наркокартелям і був убитий під час замітання слідів. Робити нічого - Лоурі і Бернетт стрибають у спорткар і починають гасати по Маямі, попутно проводячи розслідування.

Погані хлопці 4

Чотири роки тому, якраз перед тим, як пандемія прибила ледь не весь світовий прокат, несподівано вистрілила третя частина "Поганих хлопців" - франшизи з нульових, яка, здавалося б, остаточно канула в лету, коли її деміург Майкл Бей захопився грою в "Трансформери". Причому продюсери з Sony вирішили ризикнути і довірити постановку двом голлівудським дебютантам із Бельгії - Аділю і Білялю. Але ті, на загальний подив, впоралися з роботою чудово - кіно чудово пройшло в прокаті і взагалі вийшло вельми стильним і сухорлявим. Здавалося б - справа за продовженням не стане, але спочатку все та ж пандемія, а потім спійманий Крісом Роком від Сміта "лящ" на церемонії "Оскара" ледь не зробив того парією в Голлівуді. Проте справу якось владнали, і четверту частину було благополучно знято, і вона б'є рекорди продажів у кінотеатрах.

Аділь з Білялем, у принципі, нічого особливо в підході міняти не стали - і зосередилися на екшені та гуморі. І знову досягли успіху. Навіть на тлі, скажімо, четвертого "Джона Віка", четверті ж "Погані хлопці" анітрохи не блякнуть і мало в чому йому поступаються. Постійний оператор бельгійського дуету Робрехт Гейварт на повну котушку використовує можливості сучасних цифрових камер (хоч великих, хоч компактних) і регулярно показує неймовірні трюки (і вони дуже вражають - навіть на тлі того, що і старі, беївські частини, теж неабияким піжонством щодо картинки вирізнялися). До слова сказати, в четвертому фільмі (як і в третьому) у Бея є невелике, але смішне камео.

Погані хлопці 4

Але, природно, все вищевказане нормально б не спрацювало, якби не Сміт із Лоуренсом. Уже скоро 30 років виповниться відтоді, як вони грають цих персонажів, а вони це роблять зі все тим же азартом. І хімії між ними з роками менше не стало - одне задоволення дивитися, як вони постійно сперечаються і підколюють одне одного (без цього взагалі такий уже поважний жанр, як buddy-cop-movie, в принципі не працює).

Підсумовуючи, скажемо, що "Погані хлопці: все або нічого" вийшов чудовим комедійним бойовиком - як із Палати мір і ваг. І старі фанати не підуть із нього розчарованими, і звичайні глядачі, гадаю, не без задоволення подивляться.

Вас може зацікавити таке:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти