StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вогонь і вода – то добро і біда: рецензія на мультфільм "Стихії"

17 червня 2023, 20:13оновлено 3 липня 2023, 22:25
В українському прокаті йде нова робота легендарної анімаційної студії "Піксар" - мультфільм "Стихії".
Стихії
кадр з м/ф "Стихії" / Walt Disney Studios Motion Pictures

У футуристичному мегаполісі коли живуть, а коли уживаються, чоловічки - представники чотирьох стихій (відповідно, вогню, води, землі і повітря). Ясна річ, не обходиться без взаємної недовіри та інших принад, так би мовити, міжстихійного спілкування. Але раптом бойовій дівчині Ембер (Лія Льюс) з вогняного племені доведеться працювати в команді з хлопцем-водяним Уейдом (Мамаду Аті) - інакше міська влада закриє магазинчик її старого батька. Загалом, чекайте іскри і океани пристрасті.

Студія "Піксар" багато років і навіть десятиліття примудрялася в жорстких корпоративних рамках" Діснея " видавати продукт не тільки комерційно успішний, але і, що називається, штучний - регулярно піднімає досить дорослі теми і проблеми. Але в останні роки (мабуть, ще й тому, що один із засновників і багаторічний "піксаровскій" рульовий, Джон Лассетер, зі скандалом був відсторонений) видно сумна тенденція до спрощення їх мультиків.

Приблизно це ж сталося і зі "стихіями". Тобто формально все дотримано - під виглядом класичної мелодрами (щось типу "Вестсайдської історії", тільки без пісень) аніматори намагаються вести розмову про серйозні речі на кшталт вимушеної еміграції, расизму і побутової ксенофобії. Але серйозно сприймати його не виходить. Набагато цікаво дивитися над неймовірно красивим мегаполісом стихій (в якому, втім, легко вгадується Нью-Йорк) і сміятися над нехитрими жартами.

Стихії
кадр з м/ф "Стихії" / Walt Disney Studios Motion Pictures

Але потрібно віддати належне "Піксару" - його мультфільми як і раніше помітно вище за якістю виконання, ніж продукція їх материнської корпорації "Дісней".

Підсумовуючи, скажімо, що зі "Стихій" вийшло прекрасне розваги на пару годин, але вже в майбутньому хотілося б "піксарівців" побачити щось зовсім інше - на рівні "Волл-І", "Душі" і "Суперсімейки".

Дивіться на відео трейлер мультфільму "Стихії":

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти