StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Небезпечна планета: рецензія на мультфільм "Незвичайний світ"

26 листопада 2022, 20:00оновлено 31 березня 2023, 10:50
В українському прокаті йде свіжий комп'ютерний мультфільм від студії "Дісней" - науково-пригодницький бойовик "Незвичайний світ".
Незвичайний світ
"Незвичайний світ" / Walt Disney Pictures

На недавно відкритій і ще малозаселеній людьми планеті головний і найвідоміший мандрівник Єгер Клейд. Настільки самовпевнений і самозакоханий, що вирішується покинути експедицію, в яку входить його власний син Шукач, і пропадає безвісти. Через 25 років Шукач стає процвітаючим фермером, обзаводиться сім'єю і нікуди не прагне подорожувати. Але раптово виявляється, що всій людській колонії на планеті загрожує страшна небезпека. І тільки шукач здатний впоратися з проблемою ‒ і паралельно вирішити свої застарілі психологічні проблеми.

У мегакорпорації Дісней вже років 15 панує своєрідний поділ праці ‒ за експерименти в анімації відповідає студія Піксар, а, власне, сама легендарна Walt Disney Animation в основному працює за накатаною схемою дитячої розваги (за рідкісними винятками типу "Ральф проти Інтернету"). Ось і "Незвичайний світ" зроблений з, загалом-то, звичних матеріалів і по не раз обкатаної схемою ‒ сімейна історія, обтяжена простим конфліктом, персонажі з яскравим і приємним оком дизайном (тому як іграшки-мерчейндайз повинні продаватися без зупинки) і хеппі-енд. Хіба що сеттинг за нинішніми часами не цілком звичайний - жюльверновско-гербертуеллсівська історія з трохи стімпанковим ухилом на великих екранах в останні роки велика рідкість. Ну і, скажімо так, гендерно-расове питання в мультфільмі вирішено в дусі нинішньої соціально-політичної "повісточки" в США.

Незвичайний світ

А так-вийшов стандартний якісний диснеївський мультик. Яскравий, динамічний, цілком собі ескапістський, з цікавими звірятами і монстриками, з саундтреком в стилі музики Джона Вільямса до "Індіани Джонса". Дорослі, звичайно, ризикують на "Незвичайному світі" занудьгувати, але діти точно повинні будуть залишитися в захваті.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти