StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Нормальні герої завжди йдуть в обхід": рецензія на фільм "Підземелля і дракони: честь злодіїв"

27 березня 2023, 20:14оновлено 28 березня 2023, 11:20
В український прокат вийшов комедійний фентезі-бойовик "Підземелля і дракони: честь злодіїв" за мотивами легендарної настільної гри Dungeons & Dragons.
Підземелля та дракони
"Підземелля та дракони" / Paramount Pictures

У якомусь фентезійному світі відбувають термін в далекій північній в'язниці бард-красень Еджін (Кріс Пайн) і його сувора напарниця-варвар Хольга (Мішель Родрігес). За ґрати вони загриміли після однієї великої невдалої справи, коли намагалися обнести одну магічну скарбницю за наводкою чарівниці Софіни (Дейзі Хед), яка зрадила їх в останній момент. Забрати ноги вдалося тільки шахраю Форджу (Х'ю Грант) і чарівнику-недоучці Саймону (Джастіс Сміт). Еджин і Хольга вирішують втекти з в'язниці, щоб вирішити всі питання і врятувати дочку барда Кіру (Хлоя Коулман).

Хоча в останні роки стараннями нових поколінь настільні рольові поступово все популярнішими стають в Україні, все ж широкі, так би мовити, народні маси уявлення про них мають вельми туманне. А на Заході це цілий культ ось уже плюс-мінус півстоліття - і відповідно, багатомільярдна індустрія. І Dungeons & Dragons - чи не найпопулярніша така настільна гра в світі, новий виток популярності якої почався кілька років тому - після мегауспіху серіалу "Дуже дивні справи". І ось з'явилася повнометражна екранізація.

Перед авторами кіно за таким культовим твором завжди стоїть непростий вибір - або зробити фільм максимальною насолодою для наполегливих фанатів гри, або спробувати зняти його як традиційну розважальну стрічку (а фанатів спробувати умаслити невеликими і акуратними відсиланнями). Автори "Варкрафта" кілька років тому пішли першим шляхом і досить-таки голосно провалилися в прокаті. Автора "Підземель і драконів" вибрали другий - і, в загальному і цілому, досягли успіху.

Особливо підкуповує, що ніхто не став винаходити велосипед і намагатися сказати нове в жанрі фентезі. Більш-менш вся картинка, декорації і грим стилізовані під фентезійні хіти минулих років - від "Володаря Кілець" до "Гри престолів". Але головна перевага фільму - це, звичайно, акторський склад. Адже і Пайн, і Родрігес мають величезний досвід роботи в блокбастерах, причому, так би мовити, командно-сімейного типу ("Стар Трек" і "Форсаж" відповідно). Х'ю Грант після "Джентельменів" Гая Річі переживає ренесанс кар'єри і чудово зображує "солодкого і гидкого" персонажа. Молоде покоління теж добре грає - Реге-Жан Пейдж з "Бріджертонів" в ролі крутого і сексуального чаклуна, Джастіс Сміт в ролі поганого мага і Софія Ліліс в ролі друїда. Дещо блідне на загальному тлі хіба що формальна лиходійка Софіна, але і з нею буде кілька вражаючих сцен.

Підземелля та дракони

І все це присмачено легким і ненав'язливим пригодницьким сюжетом, за яким, однак, цікаво стежити. Ну і, звичайно, гумор дуже непоганий (особливо несподівано було побачити в камео крутого голлівудського мачо).

Підсумовуючи, підземелля та дракони: "Честь злодіїв" - прекрасне розважальне кіно для всієї родини. І відмінне видовище для походу в кінотеатр, яке не дасть ні на хвилину занудьгувати.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти