StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як видалити жирні плями, які не відпираються: засоби, які творять чудеса

19 жовтня 2023, 17:53
3258
Що добре видаляє жирні плями - досвідчені господині знають диво-методи, які врятують одяг від жахливих плям.
Як видалити жирні плями, які не відпираються: засоби, які творять чудеса
Як вивести стару жирну пляму від рослинної олії / колаж: Главред, фото: pexels.com

Чим прибрати жирні плями в домашніх умовах, адже так хочеться, щоб одяг мав охайний вигляд. Найважче видаляти з одягу саме жирні плями. Сліди від олії зазвичай залишаються на одязі під час приготування їжі, або її смакування.

У блозі "Територія порад" у Youtube поділились, як правильно виводити плями від трави і фруктів та навіщо солити жирну пляму. Плями можна позбутися різними способами, головне знайти правильні засоби.

Як можна видалити старі жирні плями

  • Звичайне господарське мило стане в нагоді проти плям. Варто просто намилити місце із плямами та залишити на 12 годин. Потім ретельно випрати, щоб змити мило із жиром.
  • Зубна паста чудово допоможе із плямами на одязі. Потрібно втерти її в жирну ділянку і через дві години попрати. Однак, для кольорових речей підійде паста-гель.
  • Засіб для миття посуду чудово справиться із жирною плямою. Треба намочити пляму і намастити 2-3 краплі миючого засобу. Вже через 15-20 хвилин можете відправляти одяг у пралку.
  • Посипати одяг із плямами сіллю - поширений метод боротьби із жирними плямами. Потрібно посипати сіль і добре розтерти ділянку із забрудненням. Повторюйте такий процес до тих пір, поки пляма не зникне.
  • Спирт допоможе врятувати одяг. Варто намочити ватку спиртом і намочити місце, де з'явилась пляма і обередно промочувати.

Як прибрати жирні плями за допомогою соди

Харчова сода - рятівниця від плям та відмінно очищає все, що тільки можна. Вона добре прибере старі та нові жирні плями на одязі та інших речах. Варто просто посипати її на пляму та ретельно втерти її. Відомо, що сода може забрати неприємний запах від взуття, а також відлякає шкідників із кухні.

відео дня

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти