StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Урожай вразить: коли садити кабачки у відкритий ґрунт за місячним календарем

22 квітня 2024, 01:09оновлено 24 квітня, 13:01
7206
Коли садити кабачки у відкритий ґрунт в Україні - корисні поради дізнайтесь у матеріалі Главреду.
Урожай вразить: коли садити кабачки у відкритий ґрунт за місячним календарем
Коли садити кабачки / колаж: Главред, фото: unsplash, ua.depositphotos.com

Як правильно садити насіння кабачків у відкритий ґрунт, щоб він мав здорове коріння та великий урожай - дізнайтесь у матеріалі. Відомо, що кабачки люблять "жити" у нейтральних, але родючих та вологих ґрунтах. Якщо правильно та ретельно підготувати землю до посадки кабачка, то можна отримати вражаючий урожай.

Радимо також ознайомитись із матеріалом: Копійчаний засіб врятує весь урожай: що покласти в лунку при посадці огірків.

Фахівці розповіли, щоб урожай був 100%, ґрунт має бути прогрітим та насиченим поживними мікроелементами. Для досягнення такої поживної землі підійде додавання гною, перегною, компосту, посліду та багато іншого.

Коли садити кабачки у якому місяці: календар

Необхідно пам'ятати, що кабачок не зможе витримати заморозки, тож його не можна висаджувати його зарано. Для його посадки варто почекати, коли ґрунт прогріється до +10-12°С, краще зробити це на початку травня. Вже за 40-50 днів кабачок зможе активно плодоносити, однак процес дозрівання залежить також і від сорту.

Якщо ви придбали не оброблене насіння, то варто перед посадкою підготувати його. Такі маніпуляції із насінням допоможуть прискорити процес росту та підвищать врожайність. Фахівці зазначили, що варто обов'язково прогрівати кабачкове та гарбузове насіння, адже так можна збільшити кількість зав’язей.

Що люблять кабачки під час посадки

Спеціалісти розкрили секрет успішної посадки кабачків та розповіли, що покласти в лунку для успішного врожаю. Для цього не варто перекопувати всі грядки, буде достатньо розпушити землю та очистити від бур'янів. Фахівці радять викопати ямку на глибину 35-40 сантиметрів такого ж діаметру для кожного майбутнього кущика. На дно лунки необхідно укладати товстий шар, близько 20 сантиметрів, свіжої органіки.

Як підготувати землю для розсади?

Щоб земля була родюча, то варто добре підготувати її до посадки розсади. Потрібно декілька разів ретельно перекопати на глибину приблизно 20-30 см, але варто робити це у суху погоду. Фахівці радять, обробити ґрунт гарячим розчином мідного купоросу, щоб позбутися від шкідників. Це необхідно зробити за тиждень перед посадкою розсади. Якщо успішно зробили попередні дії, тоді варто удобрити землю і ще раз перекопати.

Як і коли садити кабачки насінням

Експерти радять, що варто сіяти кабачки на розсаду у квітні. Адже, щоб рослину пересадити у відкритий ґрунт їй має бути 30-40 днів. Не забувайте, що кабачки дуже люблять тепло і взагалі не переносять заморозків.

Щоб мати гарний урожай, варто сіяти насіння кабачка залежно від погоди та місячного календаря садівника. Вважається, що у квітні сприятливі дні для посіву кабачків: 21, 22, 25 та 26 числа.

Дивіться відео про те, коли необхідно садити кабачки:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти