StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Жовтих плям не буде ніколи: експерти розповіли, як знищити наліт на унітазі

19 січня 2024, 18:55
2309
Якщо у вас є вапняний наліт, спричинений жорсткою водою, ви, ймовірно, маєте коричневі, рожеві або білі плями у вашому унітазі.
Жовтих плям не буде ніколи: експерти розповіли, як знищити наліт на унітазі
Як відчистити унітаз - експерти розповіли, як знищити наліт на унітазі / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Туалетний вапняний наліт неймовірно важко видалити, особливо якщо він в'ївся в порцеляну. Вапняний наліт у туалетах утворюється через розчинені у воді мінерали, такі як кальцій і магній, які залишаються в унітазі.

З часом мінерали накопичуються і спричиняють появу непривабливих червонуватих, коричневих і зелених плям, а також накипу. Існує багато хімічних методів видалення вапняного нальоту в туалеті, але вони можуть бути дорогими і мати різкий запах.

Експерти з прибирання розповіли про про те, як видалити вапняний наліт в туалеті як природними, так і хімічними методами. Про це пише Express.co.uk.

відео дня

Поля Петрова, професіонал з прибирання кухні поділилася своїми порадами щодо видалення вапняного нальоту з унітазів.

Експерт з прибирання розповіла: "Хорошим рішенням для очищення вапняного нальоту є використання суміші оцту і цитрусових, якою можна просочити уражені ділянки. Поєднання цих інгредієнтів з водою і білим оцтом допоможе видалити вапняний наліт. Після того, як ви нанесли суміш на уражені ділянки, залиште її на годину, а потім почистіть і змийте. Ви також можете видалити вапняний наліт за допомогою лимонного соку, наносячи його безпосередньо на вапняний наліт і залишаючи на 15-20 хвилин. Після цього почистіть і змийте", - вказує вона.

Однак Синтія Юерс-Кобб пропонує використовувати засіб на основі кислоти.

Вона сказала: "Для боротьби з вапняним нальотом у туалеті потрібно використовувати засіб на основі кислоти. Найкращим рішенням є цегляна кислота. Вона залишає ваш унітаз перламутрово-білим. Я перепробувала багато інших засобів, але цей - найкращий", - робить висновок експерт.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти