StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна смажити на подряпаній сковорідці: більшість людей про це не знають

21 жовтня 2023, 05:30оновлено 31 жовтня 2023, 21:09
1134
Не усім відомо, чи можна готувати на сковороді з пошкодженим антипригарним покриттям. Насправді робити цього не можна, щоб не нашкодити своєму здоров’ю.
Сковородка
Чому не можна смажити на подряпаній сковорідці/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Якщо тефлонова сковорідка дуже довго служила вам "вірою і правдою", але з часом на її поверхні з’явилися подряпини або верхній внутрішній шар і взагалі почав стиратися, то логічно виникає запитання, чи можна готувати в подряпаній сковороді. Відповідь на це питання – не можна. Адже наслідки можуть бути поганими.

Чому не можна смажити на сковороді з подряпиною

Від сковорідки, на якій з’явилася подряпина або в якої був серйозно пошкоджений верхній шар, варто позбутися. Продовжувати готувати їжу в ній небезпечно для здоров’я. Справа у тому, що під час розігріву чи приготування їжі пошкоджене тефлонове покриття виділяє отруйну пластикову кислоту.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Найкраща розтяжка на все тіло: як стати гнучкою за 9 хвилин

Як правильно користуватися тефлоновою сковорідкою

Чи не найбільшою популярністю зараз користуються алюмінієві сковорідки з антипригарним покриттям, в основному через привабливу ціну. Але не усі знають, що алюмінієва сковорідка з таким покриттям, яка має більш тонкі стінки, підходить лише для розігріву їжі або приготування нескладних страв – наприклад, яєчні.

При цьому також варто пам’ятати, що тефлон боїться високих температур. Максимальна температура, до якої його можна розігрівати – до 180 градусів. Якщо вона буде вищою, то можливе виділення шкідливих речовин.

Також під час користування сковорідкою з таким покриттям варто використовувати для перекидання чи перемішування їжі лише дерев’яні лопатки, адже металеві можуть залишити подряпини або навіть більші пошкодження на поверхні.

Дивіться відео з порадами, як правильно обрати сковорідку:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти