StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Орхідеї заквітнуть у два рази швидше: експерт розказала, як пришвидшити цвітіння

25 березня 2024, 15:51
На цвітіння орхідей впливає кілька факторів – світло, здоров’я коренів і внесення добрив.
Орхідеї заквітнуть у два рази швидше: експерт розказала, як пришвидшити цвітіння
Як змусити орхідею зацвісти / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Орхідеї можуть досить довго не квітнути, навіть увесь рік, якщо не вжити правильних заходів. Щоб пришвидшити процес цвітіння, жінка поділась дієвим завданням, яке мають виконати власники орхідей, пише Еxpress.

Орхідеї — кімнатні рослини, які досить легко вирощувати, якщо знати їхні потреби, особливо коли йдеться про цвітіння. Цвітіння орхідей триває кілька місяців, однак ви можете змусити рослину знову зацвісти без особливих зусиль.

Якщо вас цікавлять поради з догляду за рослинами, прочитайте матеріал Главреду: Спатифілум "квітне постійно": жінка розповіла, що вона додає у воду для рослини.

відео дня

У спробі допомогти іншим власникам орхідей "швидше побачити квіти, що розпускаються на їхніх орхідеях", користувачка TikTok @orchids_withlove поділилася своєю порадою у відео.

Експерт провела експеримент із двома своїми орхідеями, які одночасно закінчили квітнути, і вирішила обрізати їх різними способами. У першій вона повністю зрізала стебло, а у другій вона зрізала його трохи вище вузла - частини стебла рослини, з якої виходить один або кілька листків і квіток.

Дивіться відео про те, як варто обрізати орхідею:

@orchids_withlove My experiment was successful! If you cut the blooming spike right after the orchid finished blooming, it will bloom next time much sooner. #orchidcare#postbloomcare#keepblooming#orchidswithlove#orchidlover♬ In The Forest (Acoustic Indie No Copyright) - Instrumental - Lesfm & Olexy

Після перевірки першої орхідеї через п’ять місяців виявилося, що та, у якої повністю зрізане стебло, зацвіла. Однак друга орхідея, та, у якої стебло обрізане трохи вище вузла, не дала жодної квіточки.

"Отож, ось професійна порада: завжди повністю зрізайте стебло, коли ваша орхідея закінчить цвісти, і ви отримаєте нове цвітіння всього за кілька місяців", - підсумувала експертка.

Окрім виконання цієї поради, жінка також зазначила, що на цвітіння впливають інші фактори – світло, здоров’я коренів і внесення добрив. Збільшення рівня освітлення також може посприяти цвітінню, якщо ваша орхідея розташована далі від вікна. Бажано її розмістити на вікні, яке виходить на схід або захід.

Більшість орхідей мають корені, що тягнуться в повітря, а не закопуються в горщик. Ці корені шукають гілку дерева, щоб прикріпитися до неї, вони вбирають вологу з повітря. Тому не обрізайте ці "блукаючі" корені, а просто дайте їм робити свою справу.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти