StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Спатифілум "квітне постійно": жінка розповіла, що вона додає у воду для рослини

25 березня 2024, 11:28
Користь від води з певним кухонним відходом отримують також гортензії, орхідеї та троянди. З таким підживленням рослини будуть цвісти рясніше.
Спатифілум 'квітне постійно': жінка розповіла, що вона додає у воду для рослини
Що зробити, щоб "жіноче щастя" цвіло постійно / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, instagram.com/vazonplants

Квітучі мирні лілії, спатифілум або "жіноче щастя" — це приголомшливе видовище, але буває важко подовжити період їх цвітіння. Щоб допомогти, любителька мирних лілій поділилась завданням, яке вона виконує щотижня, щоб кімнатна рослина "цвіла весь час", пише Еxpress.

Спатифілум є одним з найпоширеніших кімнатних рослин завдяки своїй елегантній формі та дуже легкому аромату. Відомі своїм блискучим листям і ніжними квітами, мирні лілії є популярним вибором для власників рослин.

Якщо вас цікавлять порадя по догляду за рослинами, прочитайте матеріал: Чим підживити троянди навесні: 3 засоби, після яких кущі замилують рясним цвітом.

відео дня

Вони легкі на підйом і з радістю житимуть де завгодно. Однак є кілька речей, які повинен знати кожен власник спатифілума, щоб підтримувати цвітіння своєї рослини.

Памела Роджерс відвідала сторінку "Поради та підказки щодо садівництва" у Facebook, щоб попросити поради. Вона написала: "Привіт усім, хтось знає, як змусити мої мирні лілії розквітнути?. У вазоні було багато квітів, коли мені його подарували близько шести місяців тому. Вони поступово відмерли, і з тих пір він не цвіте. Буду вдячна за будь-яку допомогу".

Більшість членів групи запропонували рослину просто поливати, підгодовувати та тримати в достатньо великому горщику. Однак один користувач стверджував, що помітив швидке цвітіння, коли додавав у воду певний кухонний предмет, який інакше потрапив би у відро для сміття чи компост.

"Спатифілум весь час розквітає. Я підживлюю його водою з бананової шкірки щотижня і майже весь рік у мене є квіти", - сказала Рене Хайленд.

Навіть експерти з кімнатних рослин у Lively Root рекомендують цю пораду. Коли їх запитали про бананову воду для спатифілума, вони написали на своєму веб-сайті: "Так, квітучі рослини, як мирні лілії, люблять бананову воду. Це пов’язано з тим, що він багатий на калій, який сприяє здоров’ю рослини".

Бананова вода схожа на компостний чай, але вона надходить лише з одного джерела – порізаної бананової шкірки. Найпоширеніший спосіб приготування бананової води — це почати з розрізання бананової шкірки на шматочки розміром у два або п'ять сантиметрів. Потім додайте шкірку в миску з водою і залиште її на два-три дні.

Після замочування процідіть рідину в лійку або банку і додайте проціджену рідину до вашої мирної лілії, розливши її навколо зовнішньої основи рослини, щоб досягти коренів. Не тільки мирні лілії отримують користь від води з банановою шкіркою, гортензії , орхідеї та троянди також отримують від неї стимул квітнути.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти