StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Навіть сліду не залишиться: 5 способів, як відіпрати тональний крем з одягу

9 вересня 2022, 11:17
Якщо потрібно відіпрати одяг від тонального крему, на допомогу прийдуть кілька простих способів.
Пятно от тоналки, пятно от тонального крема, как остирать пятно от тонального крема
Як відіпрати тональний крем з одягу/ ua.depositphotos.com

Тональний крем виручає нас у багатьох ситуаціях, проте у найнеочікуваніший момент може зробити неприємний сюрприз, залишивши слід на одязі. І часто цей слід може бути ще й на дуже помітному місці – наприклад, на комірі улюбленої білої сорочки. І тоді одразу постає запитання, що ж робити у такій ситуації і як відіпрати одяг від тонального крему.

Насправді серед варіантів, як вивести з одягу пляму від тонального крему, є також ті, де не знадобиться прання. Достатньо буде протерти пляму ватним диском з речовиною, яка здатна розчинити тоналку. Проте в деяких випадках без прання таки не обійтися.

Ось кілька ефективних способів, які допоможуть вам вирішити проблему.

відео дня

1. Плямовивідник

Якщо пляма свіжа і вона з’явилася на одязі з синтетичної тканини, позбутися від неї буде найлегше. Для цього нам знадобиться плямовивідник. Заливаємо невелику його кількість у тазик з гарячою водою і поміщаємо туди річ, яка забруднилася. Потрібно залишити її мокнути на 5-6 годин. Коли цей час мине – дістаємо річ і перемо.

2. Нашатирний спирт

Такий простий засіб може допомогти у господарстві у різних ситуаціях. Випадки, коли потрібно відіпрати тоналку з одягу, теж не виняток. При цьому весь виріб прати не доведеться, тому це досить зручний і швидкий варіант забути про проблему уже за кілька хвилин.

Потрібно нанести розчин нашатирного спирту на пляму і залишити його на 5-7 хвилин. Після цього потрібно посипати пляму содою і випрати забруднену ділянку одягу.

3. Міцелярна вода

Це ще один швидкий спосіб, які не потребує прання всього виробу. Потрібно нанести на ватний диск міцелярну воду або будь-який інший засіб для зняття макіяжу і видалити пляму "промокаючими" рухами.

4. Плямовивідник для бавовняного і шерстяного одягу

Плями від тоналки важче відіпрати від бавовняного і шерстяного одягу. Проте і в цьому випадку є вихід.

Потрібно нанести на пляму плямовивідник і залишити його на 15 хвилин. Після цього прополощіть виріб у теплій воді. Потім виперіть забруднену ділянку за допомогою господарського мила. Продовжуйте повторювати маніпуляцію з господарським милом, поки пляма зникне.

5. Медичний спирт для хутра і щільної тканини

Якщо тональний крем залишив пляму на щільній тканині або хутрі, позбутися від неї допоможе медичний спирт. Потрібно намочити ватний диск у рідині і протерти забруднену ділянку.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти