StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Кращий лайфхак для холодів: імунолог розповіла, як не захворіти взимку

5 грудня 2023, 16:50оновлено 8 грудня 2023, 08:24
2280
Кожен хоче уникнути хвороб взимку і, користуючись цією порадою від експертів, ви зможете почуватися здоровими протягом всього періоду холодів.
Кращий лайфхак для холодів: імунолог розповіла, як не захворіти взимку
Як не захворіти взимку - імунолог розповіла про просте рішення / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Якщо ви відчайдушно намагаєтеся уникнути застуди, то ці поради від експертів для вас.

У розмові з "I Paper" імунолог д-р Дженна Макчіокі поділилася найважливішими, на її думку, речами, які ви можете зробити, щоб залишатися здоровими протягом всієї зими - і одна з них неймовірно проста: харчуватися відповідно до сезону.

Доктор Маккіочі пояснює, що це пов'язано з тим, що рослини так само страждають від короткого дня та нестачі світла, як і ми, тому вибір сезонних продуктів може означати, що вони більш багаті поживними речовинами, ніж продукти, які не відповідають сезону.

відео дня

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як уникнути протягів у вашому домі або квартирі в зимовий період, рекомендуємо наш матеріал: Як утеплити вікна на зиму: чоловік показав геніальний трюк із бульбашковою плівкою.

"Наше самопочуття переплітається зі зміною сезонів. Так само, як ми пристосовуємося до незначних змін температури і тривалості дня, так само і рослини, які ми їмо. Ось чому я докладаю свідомих зусиль, щоб узгодити свій раціон з сезоном", - пояснює вона.

"Коли сонячного світла стає менше, рослини перестають виробляти їжу і починають заощаджувати енергію, щоб протриматися до весни. Їх енергія повертається до коріння, а рівень певних фітохімічних речовин, наприклад, каротиноїдів, підвищується.

"Зараз я зосереджуюсь на помаранчевих сезонних продуктах, таких як кабачки та гарбузи, які багаті на бета-каротин (рослинний вітамін А, відомий як антиінфекційний вітамін) і найкраще засвоюються з джерелом жиру".

Це означає, пояснює Маккіочі, що настав час запекти гарбуз, делікатно приправлений травами, що асоціюються з зимою, такими як розмарин або чебрець - які, за її словами, також можуть бути корисними для здоров'я, а також дуже смачними на смак.

Імунолог також рекомендує вживати в їжу продукти з високим вмістом вітаміну С - звісно, в сезон. До них відносяться ожина, бузина та сацума - всі вони допоможуть підтримати вашу імунну систему. Вона також радить додати до свого раціону деякі ферментовані продукти, такі як кімчі, і переконатися, що ви регулярно включаєте гриби в їжу, оскільки вони "наповнені бета-глюканами, які підтримують імунну функцію".

Вона також радить замінити звичайний англійський чай або каву на трав'яні чаї, щоб забезпечити достатню гідратацію - те, що багато хто з нас забуває в холодні місяці, коли ми відчуваємо меншу спрагу.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти