StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ласкавий і теплий фен: як попрасувати без праски потрібні речі

5 жовтня 2022, 16:01
Будь-який наряд (а особливо дорогий) мнеться. Що можна використовувати замість праски (якщо вона зламана або відключили електрику) - розбирався Главред.
Праска, Прасування
Ласкавий і теплий фен: як попрасувати без праски потрібні речі/ https://ua.depositphotos.com/

Навіть дуже зім'яті речі можна розгладити за допомогою банального пара.

Як погладити без праски:

Набрати половину ванни гарячої води. Потім повісити наряд, бажано на плечики. Щільно закрити двері - для того, щоб підтримувалася певна температура. Аналогічний ефект можна провернути з душовою кабінкою;

Закип'ятити воду в чайнику. Поки з його носика йде пар, провести по всій речі або тільки по зім'ятим ділянкам;

Перед тим, як в пральній машинці включити режим "Сушка", потрібно кинути жменю кубиків льоду або мокру ганчірку.

Логічно, що після всіх перерахованих вище процедур одяг потрібно просушити, інакше річ все одно буде вологою і холодною.

Як погладити без праски феном

Фен - дуже корисний прилад (і недарма названий на честь теплого південного вітру). І, якщо праска вийшов з ладу (або відключили електрику), то з його допомогою цілком можна впоратися з прасуванням.

Можна успішно гладити феном:

  • футболка;
  • сорочка;
  • плаття;
  • літні брюки;
  • спідниця;
  • штори і тюль.

Але, важливо пам'ятати, чим тонше і легше тканину, тим краще вона піддається розгладженню феном. Особливо якісно метод працює, якщо в складі зім'ятої речі є синтетичні частини.

Але ось постільна білизна з бязі, лляні штани і вовняні речі феном не відпрасувати (занадто щільна тканина якщо і вирівняється, то дуже мало).

Крім того, феном потрібно прасувати одяг виключно вологу. А струмінь повітря повинна бути потужною і гарячою. Фен при цьому потрібно тримати на відстані від десяти до п'ятнадцяти сантиметрів до тканини.

Найкраще приступати до прасування безпосередньо після прання речі, коли вона трохи підсохне. Заодно можна буде швидко її висушити.

Фен

Як погладити без електрики

Пом'яту блузку або сорочку спершу потрібно повість на тремпель. І розправити руками. Потім потрібно приготувати "чарівний" засіб - розчин (з оцтової кислоти, води і кондиціонера для волосся). Потім всі інгредієнти потрібно з'єднати строго в рівних пропорціях. І перелити в ємність з розпилювачем. Тому потрібно зволожити річ рівномірним шаром розчину, але не допускати сильного намокання. І, в кінцевому підсумку, висушити природним чином.

Крім того, можна провести розпрямлення за допомогою мокрих долонь. Таким експрес-способом розправляють речі на рівній поверхні або прямо на своєму тілі (якщо річ в обтяжку). Але для цього руки повинні бути чистими. Тому їх ретельно потрібно вимити з милом. А потім акуратним, але щільним рухом провести мокрими кистями по заломах і складках речі. І дати їм висохнути.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти