StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як видалити суперклей з одягу: 7 способів від свіжих і засохлих плям

17 жовтня 2022, 17:38
Якщо на одяг випадково потрапив суперклей, діяти потрібно миттєво. Проте навіть якщо він встиг засохнути, є варіанти, як позбутися від таких плям.
Стирка, пятна, суперклей, супер клей
Як видалити суперклей з одягу/ ua.depositphotos.com

Суперклей – дуже потрібна річ вдома, адже може стати у нагоді в дуже різних ситуаціях. Але в роботі з цією речовиною потрібно бути максимально обережними, адже буде достатньо одного необачного руху – і можна ледь не непоправно зіпсувати одяг або взуття. Адже навіть від краплини речовини позбутися досить важко, і доведеться добре постаратися, щоб видалити клей з одягу у домашніх умовах.

Проте все-таки є способи, як вивести клей з одягу. Тому не спішіть зопалу викидати забруднену річ як таку, яку нібито вже не можна вдягнути.

Те ж саме стосується і взуття. Якщо на взуття потрапив суперклей, його можна звідти видалити. І якщо правильно підібрати спосіб і діяти обережно, то на його поверхні навіть сліду не залишиться.

відео дня

Найбільший ваш помічник у цьому непростому завданні – швидкість. Адже свіжу пляму від суперклею видалити набагато легше, ніж застарілу. У пошуках способів, як прибрати засохлий клей з одягу, можна теж знайти хороші дієві варіанти. Проте все ж таки варто не доводити пляму до такого стану, а спробувати позбутися від неї оперативно.

Як вивести свіжі плями від суперклею з одягу

1. Механічне очищення

Якщо ви вчасно помітили таку пляму і вона ще не встигла засохнути, приберіть клей з тканини за допомогою паперової серветки, яка вбере у себе речовину. Залишки зішкребіть ножем. Далі місце з плямою потрібно випрати. Якщо після цього залишиться слід від клею, це місце потрібно буде обробити бензином або засобом для зняття лаку.

2. Гліцеринове мило

Так як клей боїться жиру, можна спробувати намилити забруднене місце гліцериновим милом. Далі річ замочуємо і залишаємо мокнути упродовж 2 годин.

Такий спосіб прийде на допомогу тоді, коли ви ненароком проллєте клей на делікатні тканини, наприклад, шифон, шовк або ж на тюль.

Таким же чином можна використовувати й вазелін, олію або вершкове масло. Ним потрібно натерти пляму, поки вона не зникне.

Як прибрати засохлий клей з одягу

Якщо потрібно прибрати з одягу засохлий суперклей, доведеться постаратися сильніше. І тут вже не обійтися без досить агресивних хімічних засобів. Тому під час їхнього використання будьте обережними, щоб не нашкодити ні собі, ні одягу. Усі такі речовини краще перед застосуванням перевіряти на невеликій непомітній ділянці одягу, щоб побачити, як вони впливатимуть на тканину.

1. Ацетон або засіб для зняття лаку на його основі

Речовиною потрібно промочити ватні диски, далі два таких диски прикласти як з лицьової, так і зі зворотної частини одягу. Залишити на 10 хвилин, придавивши диски чимось зверху, щоб речовина активніше взаємодіяла з тканиною.

Коли цей час мине, забрати ватні диски і залишки клею згорнути ножем або чимось гострим.

2. Білизна

Обробити пляму від клею розчином білизни. Можна застосовувати лише на білій тканині.

3. Бензин

Пляму від суперклею потрібно змочити бензином і залишити відмокати. Через приблизно хвилин 15 одяг потрібно випрати у теплій воді, намиливши його господарським милом.

4. Оцет

Ще один хороший спосіб, як вивести клей з одягу в домашніх умовах – це оцет. Одяг з такими плямами потрібно намочити у розчині цієї речовини з водою. Для приготування розчину додаємо на 1 літр води 1 столову ложку оцту. Клей повинен розбухнути, тоді його залишки прибираємо ножем.

5. Димексид

Пляму потрібно промокати ватним тампоном, змоченим у димексиді, до повного розчинення.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти