StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як прибрати навіть стару жирну пляму без прання: спосіб, про який мало хто не знає

18 серпня 2024, 16:52оновлено 23 серпня, 03:07
29546
Є декілька лайфхаків, які можуть допомогти вивести з джинсового одягу навіть застарілі жирні плями.
стирка, джинсы
Як вивести стару жирну пляму на джинсах / Колаж: Главред, фото: pixabay

Прання речей може стати неприємним процесом, а особливо, якщо на улюблених джинсах з'явилась пляма, якої не вдається позбутися. Найскладніші плями з'являються на одязі від червоних ягід та жиру. Однак якщо плями від ягід на білому одязі можна спробувати вивести відбілювальними засобами, то з джинсами так не вийде.

Агресивні засоби можуть призвести до втрати кольору, через що річ вже стане зіпсованою. Водночас вихід є. У клінінговій компанії "Світанок України" розповіли, як вивести жирну плями з джинсового одягу.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: Як прибрати цвіль зі стін: 5 дешевих способів, які моментально працюють.

відео дня

Як правильно прати джинси

Джинсова тканина є дуже практичною. Джинсові вироби можна прати руками та у пральній машинці. Перед пранням слід вивернути речі на виворітний бік. Експерти з клінінгової компанії зазначають, що попередньо замочувати їх не потрібно, адже тканина може трохи втратити свій колір.

Якщо на виробі є сильні забруднення і це потребує попереднього замочування, то у воду слід додати трохи оцту, який зафіксує фарбу. Після цього речі можна покласти у пральну машину. Головне не використовує пральні порошки, які містять відбілюючі речовини. Джинсовій тканині найкраще підійде порошок для кольорових речей.

Оптимальною температурою для прання джинсів є 30-40 градусів. Пам'ятайте, що високі температури можуть спричинити втрату кольору та усадку тканини. До того ж не слід використовувати максимальні оберти при віджимі джинсового одягу, адже це також може зменшити їх на розмір чи декілька. Максимум слід обирати 600-800 обертів на хвилину.

Водночас найкращим варіантом для джинсового одягу є прання руками. Якщо на джинсах є сильне забруднення, то їх можна замочити у ванні. Перед цим у теплій воді слід ретельно розчинити порошок і вже після цього опустити туди джинси на 20-30 хвилин.

Після замочування слід взяти щітку з не дуже жорстким ворсом і пройтись нею по поверхні виробу. Головне не прикладати великих зусиль, щоб не пошкодити тканину. Замість порошку можна використовувати господарське мило, але краще ним намилити саме щітку.

Як вивести жирну пляму на джинсах

Пам'ятайте, у боротьбі з жирними плямами найголовніше - оперативність. Таку пляму одразу потрібно промокнути паперовою серветкою чи присипати сіллю, яка добре вбирає жир. Через який час сіль слід струсити і повторити процедуру заново. Замість солі можна використати дитячу присипку чи крохмаль. Прати таку пляму краще господарським милом.

Однак що робити, якщо треба вивести стару жирну пляму? У такому випадку вам слід скористатися засобом для миття посуду, у який входять речовини, що розщеплюють жир. На саму пляму слід нанести кілька крапель засобу та залишити на 20 хвилин. Після цього слід потерти пляму щіткою і випрати джинси у звичайному режимі.

Як вивести жирну пляму в домашніх умовах

Бензин є одним з універсальних засобів для чищення плям від різних жирів. Якщо ви хочете використати цей метод, то слід діяти у захисних рукавичках. Джинсовий виріб слід викрутити навиворіт, а з лицьового боку тканини під пляму потрібно підкласти білу тканинну серветку. Ватний диск слід змочити бензином та потерти ним пляму. При цьому терти потрібно від краю плями до середини. Після цього слід випрати джинси.

Застарілі плями жиру можна вивести і за допомогою пива. Його просто слід налити на пляму. Через деякий час вона зникне. Тоді слід випрати джинси у звичайному режимі.

Та є один лайфхак, про який мало хто знає. Позбутися жирної плями можна і без прання. Для цього вам потрібно підкласти тканинну серветку під тканину з плямою, а зверху накрити пляму промокальним папером. Це все потрібно пропрасувати гарячою праскою. Дію можна повторювати кілька разів і пляма зникне.

Якщо ви поставили пляму олією з консерви, то допомогти зможе гліцерин. Однак його не слід залишати надовго. Підсилити дію гліцерину можна підігрівши його або додавши нашатирний спирт у пропорціях 2:1 (де 2 - гліцерин).

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти