StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як зварити яйця круто, щоб вони добре чистилися: 3 найдієвіші варіанти

2 квітня 2024, 12:18оновлено 3 квітня, 11:16
Є кілька простих, але ефективних варіантів, як варити яйця круто, щоб добре чистилися.
Яйца
Як зварити яйця круто, щоб вони добре чистилися/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Напевно, кожен із нас стикався із ситуацією, коли зварені яйця погано чистилися від шкаралупи. Така проблема може залежати від різних факторів. Так, іноді навіть буває, що по-різному чистяться яйця з однієї партії.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Знайти помилку на зображенні за 5 секунд зможе лише геній: надзвичайна оптична ілюзія

Але велику роль тут грає також те, як саме продукт був зварений. Є кілька способів, як правильно варити яйця круто, щоб шкарлупу потім було дуже легко і просто відчистити.

відео дня

Спосіб 1. Розігріти яйця перед приготуванням

Спершу потрібно покласти яйця у теплу воду, потім ледь довести воду до кипіння, зняти і відставити на кілька хвилин. Коли кілька хвилин мине, знову довести воду до кипіння і варити упродовж 10 хвилин. Коли яйця зваряться, одразу перекласти їх в інший посуд і залити холодною водою.

Спосіб 2. Додати соду або сіль

Часто може виникати запитання, що додати у воду при варінні яєць щоб вони добре чистилися. Можна додавати у воду соду або сіль. Для найкращого ефекту буде достатньо покласти у водупів чайної ложки харчової соди або одну чайну ложку солі.

Спосіб 3. Покласти у холодильник

Якщо ви не збираєтеся споживати яйця одразу, а зварили їх наперед, то можна покласти їх після варіння у холодильник на кілька годин – тоді шкаралупа краще відставатиме.

Що таке великоднє яйце?

Великоднє яйце - обрядова їжа та ритуальний символ у великодніх звичаях, обрядах та іграх. Дарувати пофарбовані в червоний колір яйця на Великдень - давній звичай. У християнстві яйце тлумачать як символ гробу і воскресіння, а червоний колір символізує для християн кров розп'ятого Христа. Крім того, червоний колір одночасно вказує і "на царську гідність Спасителя".

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти