StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як стерилізувати банки в мікрохвильовці і духовці: поради та рекомендації

6 серпня 2022, 08:59
Рано чи пізно питання ‒ як можна стерилізувати банки в домашніх умовах? Главред вирішив розповісти про метод стерилізації банок в мікрохвильовці.
Банки, мікрохвильовка
Як стерилізувати банки в мікрохвильовці і духовці / Cosmo-frost, https://ua.depositphotos.com/

Як стерилізувати банки в мікрохвильовці

В цілі, попередньо вимиті ємності налити води - по 50-100 мілілітрів в кожну тару. Потім помістіть банки в мікрохвильовку. Слідкуйте, щоб їх стінки не стикалися;

Щільно закрийте дверцята, виставите потужність 600-800 Ватт і включіть мікрохвильовку. Дочекайтеся моменту, коли вода в банках почне кипіти, почекайте пару-трійку хвилин і відключайте прилад. Відкрийте мікрохвильовку і почекайте 30 секунд. Використовуючи сухий рушник, дістаньте банки.

Не виймайте скло вологою тканиною, оскільки гаряча банка при контакті з холодним матеріалом може тріснути. Скляний посуд беріть двома руками за стінки, а не за шийку. Якщо після стерилізації в банках залишилася вода, то негайно вилийте її.

Переверніть стерильну скляний посуд шийкою вниз і поставте на сухий відріз тканини.

Скільки стерилізувати банки в мікрохвильовці без води

Такий метод називається сухим методом умовно - вода все ж буде, але не в самих банках, а в склянці, який потрібно помістити в центр мікрохвильовки.

Що потрібно робити:

  • наповніть чистий стакан (250-300 мл) фільтрованої водою кімнатної температури на 2/3 об'єму; не заповнюйте його до країв – в процесі кипіння рідина буде вихлюпуватися;
  • встановіть склянку в центр страви мікрохвильової печі;
  • навколо поставте порожні баночки на невеликій відстані один від одного і від склянки; виберіть режим з потужністю 700-800 Вт, встановіть таймер на 5 хвилин і запустіть мікрохвильовку.
  • За цей час вода повинна майже повністю википіти. Як тільки в склянці залишиться зовсім небагато рідини, вимкніть піч залиште банки в печі на кілька хвилин, щоб вони злегка охололи, а потім дістаньте за допомогою прихваток або кухонного рушника. Прикрийте ємності стерильними кришками або поставте на чисте сухе рушник шийкою вниз.
Як стерилізувати банки в мікрохвильовці і духовці: поради та рекомендації

Як стерилізувати банки в духовці

Поставте банки на деко або решітку в холодну духовку. Як ставити - шийкою вгору або вниз — не має великого значення.

Банки в духовку можна ставити відразу ж після миття. У духовку можна класти закручуються кришки.

Чи не стерилізують кришки з гумками, оскільки останні можуть розплавитися. Їх потрібно прокип'ятити у воді 10-15 хвилин.

Закрийте духовку і встановіть температуру 100-110 градусів за шкалою Цельсія. Тримайте банки всередині близько 20 хвилин.

Вимкніть духовку і залиште там банки на кілька хвилин, щоб вони злегка охололи. Діставати їх потрібно сухим рушником. Якщо воно буде мокрим, банки можуть лопнути через перепад температур.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти