StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як стерилізувати банки десятками і без пари: Клопотенко поділився секретом

17 травня 2024, 20:32оновлено 20 травня, 14:38
26799
Напевно у кожної сподині є свій перевірений метод як стерилізувати банки в сезон закруток. Главред з'ясував, як стерилізувати банки, щоб вони не вибухали.
Як стерилізувати банки десятками і без пари: Клопотенко поділився секретом
Як стерилізувати банки десятками і без пари - рецепт від Клопотенка / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

Пропарювання банок перед консервацією є важливим кроком для забезпечення безпеки та якості консервованих продуктів. Це допомагає стерилізувати банки, видаляючи будь-які мікроорганізми, бактерії або інші шкідливі патогени, які можуть бути присутніми. Ці мікроорганізми можуть спричинити псування продуктів або навіть захворювання, якщо їх не знищити. Про те, як простерилізувати банки розповів у своєму YouTube відомий кухар Євген Клопотенко.

Якщо вам цікаво дізнатись більше цікавих порад та рецептів від Євгена Клопотенка, рекомендуємо наш матеріал: Не думайте, спробуйте: Клопотенко показав рецепт соковитих традиційних синнабонів.

Як стерилізувати банки парою

Загальновідомо, що пропарювання допомагає підготувати банки до високих температур під час процесу консервації, запобігаючи можливим пошкодженням або тріщинам скла через різку зміну температури. Це також сприяє кращій герметизації банок, що забезпечує довготривале збереження консервованих продуктів.

Євген Клопотенко радить поставити на каструлю із киплячою водою сито великого розміру і вже на нього поставити банку для стерилізації

"Ми можемо ще кинути сюди кришку, бо кришки треба проварювати 2-3 хвилини, бо інколи бактерії також тут бувають і це може бути причиною, чому банки вибухають", - вказує кухар.

Як стерилізувати банки в мікрохвильовці

За словами Клопотенка, другий спосіб для стерилізації банок - це мікрохвильовка.

"Якщо у вас є мікрохвильова піч, треба взяти банку, одну столову ложку води, і поставити на 3 хвилини. Таким чином банка в процесі нагрівання буде стерилізуватися, бо і вода, яка є в банці, буде нагріватися і випаровуватись. Тому ми отримуємо і пар, і температуру", - рекомендує він.

Дивіться відео про те, як стерилізувати банки:

Як стерилізувати одразу кілька банок

Він зазначає, що якщо потрібно одночасно стерилізувати кілька десятків банок, то можна використати для цього духову піч.

"Так, ми беремо банки, скільки нам потрібно, ставимо їх до духовки. Бажано, щоб духовка вже була розігріта. Температура 180 градусів на 40 хвилин. Як би це дивно не звучало, але це наймасовіший і найпростіший спосіб для того, щоб стерилізувати банки", - резюмує Євген Клопотенко.

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти