StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як садити картоплю з рибою - колорадський жук і поруч не проповзе

3 квітня 2024, 10:29оновлено 4 квітня, 17:42
605
Цей метод, хоч і здається екстравагантним, має наукове обґрунтування.
Що покласти в лунку при посадці картоплі
Що покласти в лунку при посадці картоплі / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube, pixabay.com

У постійній боротьбі з колорадським жуком, який може з легкістю знищити врожай картоплі, городники знайшли несподіване рішення - рибу.

Також вам може бути цікаво: картопля на пюре звариться в 2 рази швидше: хитрощі, якими користуються одиниці.

Деякі садівники, зіткнувшись з навалою шкідника, виявили, що внесення рибних відходів у ґрунт під час посадки картоплі може позбавити небажаних гостей і водночас додатково поліпшити врожай, пише харківський портал "Улитка".

відео дня

Як садити картоплю з рибою від колорадського жука

Цей метод, хоч і здається екстравагантним, має наукове обґрунтування. За словами одного з досвідчених городників, рибний запах, виділений у ґрунт, страшний для смугастого шкідника. Таким чином, картопля, вирощена з використанням рибних відходів, залишається недоторканною для колорадського жука.

"Ми використовували цей метод уже чотири роки поспіль і результат вражає. Наші ділянки картоплі захищені від шкідливих комах, і врожайність залишається високою", - розповідає досвідчений городник.

Коли правильно висаджувати картоплю

Оптимальні строки висаджування картоплі передбачаються за настання в ґрунті на глибині 10 см середньодобової температури +6+8ºС. Для південного і центрального Полісся це перша-друга декада, для північних і західних районів - друга-третя декада квітня. У лісостеповій зоні оптимальні строки посадки картоплі припадають на другу-початок третьої декади квітня. У степовій зоні оптимальні строки посадки картоплі - третя декада березня - перша декада квітня, повідомляє Інститут картоплярства.

Однак, не кожен має доступ до свіжої риби. У такому разі, садівники пропонують використовувати "рибну воду" - екстракт, отриманий із риби. Цей метод також ефективний і не потребує великих витрат.

Не тільки засіб від жуків, а й добриво

Крім того, риба є чудовим добривом для ґрунту, збагачуючи його фосфором та іншими поживними речовинами. Згідно з відгуками городників, картопля, вирощена з використанням риби, має більш пишне і здорове бадилля, що додатково підтверджує корисність цього методу.

Таким чином, використання риби під час посадки картоплі стає не тільки ефективним способом боротьби зі шкідниками, а й вдалим експериментом у сфері органічного сільського господарства.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти