StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбавитися мотлоху: прості способи, які приголомшать своїм результатом

6 вересня 2023, 19:52оновлено 7 вересня 2023, 08:48
20024
Навіть самий ощадливий і економна людина, який чайні пакетики заварює по три рази, рано чи пізно думає "Як позбавитися мотлоху?".
Сміття
З мотлохом в будинку бажано розібратися раз і назавжди / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Часи нині непрості - і ретельно доводиться економити будь-яку копійку. Тобто, якщо раніше речі можна було більш-менш не збирати, а постійно оновлювати і купувати собі нові, то нині так не розженешся. Проте, чинити як одвічний літературний герой на прізвище Плюшкін - і постійно збирати-збирати-збирати речі теж не потрібно. Нижче ми детально розповімо, як правильно почати розхламлення.

Що робити зі старими непотрібними речами

По-перше, їх можна продати безпосередньо через сайти оголошень. Навіть зі старого бабусиного дивана, з якого ледь вдалося витравити тарганів, можна зробити лот для продажу. Особливо, якщо не ломити велику ціну і наполягати на самовивозі. І ви здивуєтеся, як швидко знайдуться бажаючі його придбати.

Якщо Вас цікавлять побутові лайфхаки, ми рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Чим можна прибрати подряпину на склі: прості відповіді приголомшують".

відео дня

По-друге, можна замовити вивезення речей. Періодично на дверях під'їздів з'являються оголошення - мовляв, так і так, купуємо мотлох (всякого роду старі речі ‒ від магнітофона "Легенда" до старого клясера з радянськими марками). Таким людям можна і замовити виклик старих речей. І яка-ніяка копієчка зайва у вас з'явиться.

По-третє, можна здати в комісіонку. Так, такі магазини все ще працюють — і навіть у великих містах. Варто лише трохи відійти в сторону з головних вулиць (або навіть є цілі великі ринки-барахолки в містах-мільйонниках) ‒ і точно знайдеться такий магазин. Як правило, з похмурим і злегка похмільним продавцем. Проте, деякі старі речі можна йому продати. Слід тільки пам'ятати - вони не люблять торгуватися. Але якщо ви готові мотлох віддавати за безцінь, то все буде в порядку ‒ його відірвуть з руками і ногами.

По-четверте, можна речі обміняти на фрімаркетах. Це такі спеціальні сходки людей, на яких прийнято обмінюються речами. Їх можна провести буквально де завгодно - і в барі, і на ринку і просто навіть прямо в бабусиній квартирі. Тут можна обмінятися книгами, домашніми рослинами і ‒ навіть якоюсь старою побутовою технікою або кухонними приладами. Ну або - одягом. Адже не у всіх є бажання довго ходити по секонд-хендах і стокових магазинах. Загалом, найпростіше підписатися на профільні групи в соцмережах і очікувати анонсів свіжих заходів.

По-п'яте, можна речі просто роздати в благодійних цілях. Особливо - одяг і взуття. Багато благодійних фондів приймають також постільну білизну, головні убори, сумки, іграшки, книги. Головне - щоб речі були гранично чистими і в робочому стані. Ну і - якщо ви релігійні, то речі можна віднести куди-небудь в храм (і там їх роздадуть сірим і убогим).

По-шосте, киньте клич про роздачу через соцмережі. Через мережу можна позбутися від будь-яких речей - меблів, гітар з бубнами, побутової техніки, одягу. Тут досить зробити пости про їх роздачу в соцмережах або в профільних пабліках, на які зазвичай підписано безліч десятків тисяч людей.

Сміття

Як зрозуміти, що пора розхламлятися

Гляньте уважніше - чи багато у вас накопичилося речовин, у яких закінчився термін придатності (вони ж можуть завдати шкоди здоров'ю). І це не тільки продукти з ліками, але і, скажімо, дамська косметика.

Далі - ретельно перебрати свою шафу. По-перше, потрібно розділити одяг на категорії ‒ ту, яку ви носите часто, ту, якій потрібен ремонт, безліч старих речей і ті, які довго не носилися. Так ось, залишити потрібно одяг тільки з перших двох пунктів (в тому числі ‒ і взуття з сумками).

Потім - розберіть документи, папірці, чеки і книги. Загляньте в комод, який напевно буде забитий всякою дрібницею. Ну і - не забудьте перевірити, чи в порядку кухонне приладдя, Побутова техніка та меблі.

Вас може зацікавити таке:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти