StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як правильно заряджати ноутбук: хитрий трюк – і ваш гаджет завжди готовий на 100%

12 грудня 2023, 02:00оновлено 15 грудня 2023, 15:08
737
Як правильно заряджати ноутбук включеним або вимкненим – прості поради для швидкої зарядки.
ноутбук
Чи можна працювати з ноутбуком під час зарядки / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/ Engin_Akyurt, Pixabay / Bru-nO

Багато власників ноутбуків задаються питанням про те, як правильно заряджати батарею. Нерідко виникає питання про те, чи варто чекати повної розрядки і чи є сенс заряджати батарею ноутбука до 100%.

При цьому існує чимало побоювань про те, що 100-відсоткова розрядка або зарядка ноутбука може негативно позначитися на його характеристиках. Разом з тим далеко не кожен знає відповідь на питання про те, чи можна працювати з ноутбуком в момент його зарядки.

Як правильно заряджати ноутбук щоб не зіпсувати батарею

Читайте наш матеріал "Швидко розряджається телефон Xiaomi: хакер розкрив хитрий фокус моментальної зарядки".

відео дня

Фахівці радять не вичавлювати все до останньої краплі з акумулятора ноутбука. Увіткнути вилку в розетку рекомендується, коли заряду залишається на 5-10%. При цьому також не кидайте ноутбук розрядженим до 0, коли збираєтеся в довгу поїздку, наприклад, у відпустку. В іншому випадку літій-іонні батареї можуть швидко прийти в непридатність. Однак також не радять тримати ноутбук на постійній зарядці.

Чи можна працювати з ноутбуком під час зарядки

Це питання хвилює багатьох і не спроста. По Мережі буквально ходять легенди про те, що під час роботи з ноутбуком, який знаходиться на зарядці, він може нібито навіть вибухнути. Однак фахівці запевняють, що зарядка відбувається малими струмами, які не впливають на ресурс батареї. Тому побоюватися не варто того, що ноутбук може бути постійно підключений до мережі.

Як правильно заряджати ноутбук включеним або вимкненим

Якщо вам необхідно кров з носу працювати під час зарядки ноутбука, нічого страшного не станеться. Однак за рекомендаціями виробників заряджати ноутбук все-таки варто у вимкненому стані. Це позитивно позначиться на швидкості його зарядки – так батарея зарядиться швидше. При цьому варто враховувати і те, що баретея ноутбука розрахована приблизно на 500-1000 циклів повної розрядки/зарядки.

Чому не можна заряджати ноутбук до 100

Існує велика різниця в тому, як заряджати ноутбук. Згідно з проведеними дослідженнями, при стовідсотковій зарядці батареї ноутбука, ноутбук може безперебійно відпахати як мінімум 300-500 циклів. Однак зовсім інша справа, коли акумулятор ноутбука заряджається приблизно на 70%. У цьому випадку кількість циклів зростає до двох тисяч разів.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти