StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно вибрати авокадо і на що звернути увагу

2 листопада 2021, 17:49
Які способи допоможуть прискорити процес дозрівання фрукта - розповість Главред.
Як вибрати авокадо
Як вибрати авокадо / ua.depositphotos.com/

Авокадо стрімко увійшов у життя українців і міцно оселився в серцях мільйонів. Це корисний продукт, який широко використовується в кулінарії, а про його корисні якості і цінні речовини можна написати невелику книгу. Главред розібрався, як вибрати авокадо.

Про те, яку користь організму приносить ця рослина, читайте в нашому матеріалі: У чому користь авокадо: медики знайшли нову властивість.

Як вибрати авокадо

Для того, щоб правильно правильно вибрати фрукт, потрібно звернути увагу на його ступінь його дозрівання.

відео дня

Стисніть авокадо в долоні. Стиглий плід буде трохи продавлюватися, недозрілий буде тугим, а перезрілий продавлюється в кашу.

У ідеально стиглого фрукта шкурка буде темною, у недостиглого – яскраво-зелена і блискуча. Перезрілий плід має темні плями. Занадто темна або коричнева шкірка може свідчити про те, що всередині почалися процеси гниття. Однак варто враховувати сорт фрукта. Деякі мають темну, відливаючу фіолетовим шкірку, а деякі навіть при дозріванні залишаються зеленими.

Плодоніжка незрілого авокадо - світло-зелена. У стиглого фрукта вона темніє. Не вибирайте фрукт з темною плодоніжкою - він вже зіпсований.

читайте такожЯк правильно зберігати часник: кращі способи, які збережуть корисні властивості

Як прискорити процес дозрівання авокадо

Можливо з першого разу визначити стиглість фрукта не вийде. Не варто засмучуватися - авокадо може дозріти і в домашніх умовах. Є кілька способів, щоб прискорити процес:

  • Помістіть авокадо в тепле місце. Загорнувши в папір, покладіть фрукт на батарею. Процес піде швидше.
  • Покладіть фрукт в паперовий пакет з яблуками або бананами і щільно закрийте. Ці фрукти виділяють вуглеводень, який запускає прискорене дозрівання авокадо. Через 2-3 дні авокадо достигне.
  • Можна підігріти авокадо в мікрохвильовці, якщо фрукт потрібен терміново. Проколіть авокадо виделкою в декількох місцях і виставте мінімальну потужність. Підігрівайте авокадо до потрібної кондиції, перевіряючи його м'якість кожні 30 секунд.

Як правильно зберігати авокадо

Цей фрукт вибагливий і при неправильному зберіганні може швидко втратити цінні властивості.

  • Щоб авокадо не переспів потрібно обмежити доступ повітря. Для цього можна обмотати його харчовою плівкою і поставити в пластиковий контейнер. Так фрукт може зберігатися 2-3 доби.
  • Розрізаний плід окислюється і швидко темніє. Щоб уникнути потемніння необхідно скропити фрукт соком лимона або яблучним оцтом. Можна змастити оливковою олією і помістити в контейнер для зберігання продуктів.
  • Для зберігання авокадо можна нарізати цибулю і встелити нею дно пластикової ємності. Поставити в холодильник ближче до задньої стінки, де температура нижче.
  • Пюре з авокадо можна заморозити і зберігати в морозилці до 6 місяців.
  • Розрізаний авокадо можна зберігати в холодильнику не більше 2 діб.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти