StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно прати капці у пральній машині: правила, які збережуть ваше взуття

27 серпня 2022, 01:35
Для того, щоб випрати домашні капці у пральній машині або вручну, потрібно дотримуватися низки важливих порад.
Як правильно прати капці у пральній машині: правила, які збережуть ваше взуття
Як правильно прати капці у пральній машині/ ua.depositphotos.com

Які капці ви не використовували б, щоб ходити вдома – звичайні шльопанці, класичні моделі чи теплі капці на овчині – вони вимагають особливого догляду. Якщо "запустити" цей процес і не стежити за "гігієною" домашнього взуття, потім це погано відобразиться на ваших ногах. Адже у капцях накопичуватимуться шкідливі мікроорганізми, за які ваші ноги точно не скажуть вам "дякую". Тому завжди актуальним лишається питання, як правильно прати домашні капці.

Якщо ваші домашні капці міцні, їх можна випрати у пральній машині. Проте у цьому разі потрібно дотримуватися декількох простих, але важливих порад.

Які капці не можна прати у машинці

Не можна кидати в машинку для прання дешеві капці з прокладкою з картону та солом’яні. Їх краще обробляти дезінфікуючим засобом. Для такої обробки підійдуть спирт або оцет.

відео дня

Також для пральної машинки не підходять капці із приклеєною підошвою. Виробники не рекомендують прати капці зі шкіри та хутра.

Як випрати домашні капці у пральній машині

Якщо ж ваші домашні капці можна прати у машинці, все одно варто дотримуватися декількох важливих правил.

Варто обирати невисоку температуру – не більше 40 градусів. Кількість оборотів варто зменшити до мінімуму. Для таких параметрів може підійти делікатний режим.

Для прання у машинці капці краще покласти у мішечок, або ж прати з гумовими м’ячиками. Це дозволить захистити взуття від сильної деформації.

Миючий засіб краще обирати рідкий, щоб він краще виполоскався.

Як випрати домашні капці вручну

Якщо капці входять у категорію тих, які не можна прати у пральній машині, то їх можна випрати вручну. Для цього наливаємо у тазик теплу воду, сиплемо пральний порошок і замочуємо домашнє взуття на 15 хвилин. Потім перемо взуття за допомогою щітки і полощемо у чистій воді.

Щоб вони не деформувалися, під час сушіння можна покласти всередину зім'ятий папір й міняти його час від часу.

Ще одна корисна порада: капці для гостей краще обирати без тканини. Тоді їх можна буде легко обробити дезінфікуючими засобами після кожного гостя. В іншому ж разі ви або пожертвуєте гігієною і не будете їх часто прати, або пожертвуєте самими капцями, які доведеться прати після кожного використання, що змусить їх швидше зноситися.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти