Як відмити пригорілу каструлю: простий та швидкий метод, про який знають не всі

11 жовтня 2024, 19:29
97
Легкі та ефективні способи очищення пригорілих каструль за допомогою домашніх засобів.
каструля
Простий метод чищення каструлі / Коллаж: Главред, фото ua.depositphotos.com

Кожна, навіть найкраща господиня, напевно, стикалася хоча б раз у житті з проблемою пригорілої каструлі або сковороди, але очистити згорілу каструлю можна дуже легко, користуючись домашніми засобами, пише Southern Living.

Для того, щоб позбутися слідів пригорання на каструлі, потрібні такі засоби:

  • харчова сода;
  • перекис водню;
  • оцет;
  • неабразивна губка (губка призначена для м'якого очищення);
  • цибуля.

Для очищення каструлі потрібно замочити її в розчині харчової соди та перекису водню на шість годин, а потім варто спробувати потерти каструлю неабразивною губкою та змити все під проточною водою. Важливо використовувати саме цей вид губки, щоб не пошкодити поверхню каструлі.

відео дня

Існує ще один простий метод очищення каструлі. Вам потрібно додати в каструлю, що пригоріла, воду й оцет, довести суміш до кипіння. Потім вимкніть вогонь і додайте харчову соду. Далі злийте рідину і ретельно промийте каструлю водою.

Третій метод підійде для алюмінієвих каструль. Якщо у вас саме така тара, то очистити можна звичайною цибулею. Потрібно зняти з неї лушпиння, покласти в місткість, що підгоріла, і залити водою. Відправити на включену конфорку, дочекатися закипання, проварити 20 хвилин, зняти та остудити. Після — прибрати залишки їжі, що підгоріла, губкою, змоченою в мийному розчині. Ваша каструля буде як нова.

Southern Living

Southern Living — це американський журнал, який висвітлює теми, пов'язані з приготуванням їжі, садівництвом, дизайном інтер'єру, подорожами та місцевими традиціями.

Як відмити каструлю, що підгоріла, зовні

Каструлю з нержавіючої сталі можна відмити звичайним оцтом. Необхідно змочити губку в кислому розчині, поступово відтираючи поверхню від темного нагару та залишків жиру.

Для алюмінієвої каструлі підійде господарське мило. Варто розчинити мило у воді та замочити тару у приготованому розчині. Сода чи сіль швидко очищує емальовану каструлю зовні. Можна додати в соду перекис, і отриману "кашу" нанести на ділянки, що підгоріли. Після — потерти й змити.

Для каструль з тефлоновим покриттям необхідно використати перекис (5 ст.л) та соду (3 ст.л), змішати, нанести зовні на каструлю. Залишити на десять хвилин. Після цього видалити наліт за допомогою кухонної губки.

Вам також може сподобатись:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти