StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як відмити пригорілу каструлю - 4 надійних способи

11 травня 2022, 17:03
Як швидко прибрати гарь з каструлі доступними засобами.
каструля, кухня
Як очистити пригоріла каструлю - 4 способи / depositphotos.com/

Одна з найпоширеніших проблем господинь – це очищення пригорілої їжі з каструль. Як це зробити швидко і не пошкодити кухонний інвентар, розібрався Главред.

Про те, чим можна замінити засіб для миття посуду, читайте в матеріалі: Як помити посуд без миючого - 5 засобів, які є на кожній кухні.

Пригоріла каструля - не вирок. Її можна "реанімувати" за допомогою засобів, які є на кожній кухні.

відео дня

Як очистити пригорілу каструлю содою

Найпростіший спосіб очистити каструлю від залишків пригорілої їжі, прокип'ятити її в розчині соди. Для цього необхідно на дно насипати соди і залити водою. Дати настоятися близько години. Потім прокип'ятити розчин а протягом 10 хвилин. Промити ємність під проточною водою звичним способом.

Як відмити пригорілу каструлю оцтом

Оцет або лимонна кислота можуть відмінно впоратися з цією проблемою. Щоб повернути чистоту улюбленої каструльці, необхідно залити пригоріле місце оцтом і залишити на 2 години. Потім очистити ємність за допомогою шорсткої губки.

Важливо: оцет ідеально підходить для посуду з алюмінію. Він не тільки допомагає позбутися від пригару, але і видаляє чорні плями.

Як відмити каструлю сіллю

Гарь з алюмінієвої каструлі або посудини з нержавіючої сталі можна відмити за допомогою солі. Заповніть ємність водою і додайте півсклянки солі. Зачекайте 20 хвилин і змийте залишки пригорілої їжі водою, протираючи губкою.

Важливо: сіль можна використовувати і при очищенні емальованих каструль. Однак очищати її не рекомендується металевими щітками, так як після цього на поверхні залишаються подряпини.

Як очистити пригорілу каструлю з керамічним покриттям

Керамічна каструля вимагає делікатного очищення. Для того, щоб позбутися від пригару, необхідно замочити каструлю в теплій воді з додаванням миючого засобу на пару годин. Потім протерти пригорілі місця м'якою губкою.

Можна почистити тефлонову каструлю розчином оцту і соди. На проблемні місця налити оцту і присипати содою. Залишити для впливу на півгодини і змити водою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти