StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як очистити вишню від кісточок за допомогою шприца: цікавий лайфхак

14 червня 2024, 15:04
65005
Видаляти кісточки з вишні вручну - ще те завдання. Але за допомогою підручних засобів, упоратися із цією проблемою можна за лічені хвилини.
Як очистити вишню від кісточок за допомогою шприца: цікавий лайфхак
Як вийняти кісточки з вишні в домашніх умовах / колаж: Главред, фото: скріншот з відео, pixabay

Сезон вишні та черешні у самому розпалі, а тому багатьом цікаво: як швидко видалити кісточки з вишні. Як відомо, цей процес не надто приємний та досить довгий, але є кілька простих способів, які вам допоможуть.

Як вийняти кісточки з вишні в домашніх умовах

Шпилька. Це, напевно, найвідоміший "підручний" спосіб видалення кісточок. Шпильку потрібно використовувати як ложку. Вводимо її у ягоду і акуратно підчіплюємо кісточку. Такий метод підходить, якщо у вас невелика кількість вишні чи черешні.

Пляшка з вузеньким горлечком та паличка. Тут все легко: ставите ягоду на горлечко, паличкою пропихаєте кісточку всередину пляшки. Кісточки залишаються в пляшці, а готові ягоди складайте в окрему посудину.

Прес для часнику. У старих моделях є спеціальний штир на одній ручці, а на іншій – отвір для ягоди. Кладемо туди ягоду та давимо, кісточка вилетить сама.

Коктейльна соломинка. Нею ви можете виштовхувати кісточку з вишні.

Шприц. Саморобний пристрій зі звичайного шприца - це дешево та сердито. Потрібно підрізати кінчик та застосовуючи його вакуумні властивості вичавлювати кісточку.

Дивіться відео, як очистити вишню від кісточок за допомогою шприца:

Чи потрібно діставати кісточки з вишні

Діставати кісточки з вишні зовсім не обов’язково. Це робиться на власний розсуд. Якщо хочеться посмакувати ягодою та не відволікатись на кісточки – це ваш вибір. В той же час, якщо ви плануєте приготувати компот, варення або пиріг із вишень, то кісточки таки варто прибрати.

Дивіться відео, як видалити кісточки з вишні – 4 легких способи:

Що таке вишня?

Вишня (Cerasus) - підрід рослин із підродини мигдалевих. Більшість плодів видів із цього підроду їстівні. Вишня є одним із найпоширеніших плодів, які використовують під час приготування окремих солодощів, повідомляє "Вікіпедія".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти