StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як виміряти температуру без градусника у дитини і дорослого – 5 швидких способів

14 лютого 2022, 19:24
Ці способи допоможуть визначити наявність лихоманки за лічені хвилини.
температура
Як виміряти температуру без градусника / depositphotos.com/

Підвищення температури тіла може свідчити про початок різних захворювань. Тому важливо з'ясувати, якщо підвищення і скоординувати подальші дії. Як визначити температуру без градусника, розібрався Главред.

Який народний метод зниження температури може таїти в собі небезпеку, читайте в матеріалі: МОЗ пояснило, чим небезпечний популярний спосіб зниження високої температури.

Як дізнатися чи є у тебе температура якщо немає градусника

П'ять простих методів допоможуть визначити підвищену температуру тіла в разі, коли градусника немає під рукою. Щоб переконатися напевно, краще виконати всі п'ять.

відео дня

Покласти руку на лоб

Цей спосіб можна по праву назвати найпопулярнішим експрес-методом вимірювання температури. Щоб зрозуміти чи є лихоманка, необхідно доторкнутися до чола тильною стороною долоні в приміщенні кімнатної температури (18-20 градусів). Але варто пам'ятати, що самим собі температуру таким чином не виміряєш – руки занадто гарячі. Попросіть зробити це іншу людину.

Доторкніться до спини або грудей

Якщо ці частини тіла гарячі - швидше за все температура підвищена. Пам'ятайте про тильну стороні долоні, там більш чутливі рецептори.

Оцініть колір обличчя

Рум'янець на щоках в стані спокою може бути одним з ознак лихоманки. Не варто орієнтуватися на цю ознаку, якщо людина знаходиться або знаходилася в русі.

Поміряйте пульс

Можна визначити температуру по пульсу. Якщо у людини жар, його серце починає битися швидше. 60-100 серцевих скорочень в хвилину норма для дорослих і дітей від 10 років. У дітей до року – 160 ударів в хвилину, з року до двох – 130, у дітей до 10 років-120.

Додаткові симптоми лихоманки

На підвищення температури тіла можуть вказувати такі симптоми як: відчуття жару або озноб, швидка стомлюваність, головний біль, потовиділення, нудота, загальна слабкість.

читайте такожВисока температура не привід для виклику "швидкої": головний санлікар розповів, коли дзвонити на 103

Чи можна за допомогою телефону виміряти температуру тіла

Жоден додаток на телефоні не в змозі виміряти температуру тіла. Всі представлені програми, як, наприклад, Body Temperature Recorder, Fever Check або Temp.Statistic призначені для введення показників коливання температури для ведення точної статистики.

В яких випадках необхідно звертатися за медичною допомогою

Є деякі ознаки лихоманки, які можуть вказувати на серйозні збої в роботі організму і вимагають невідкладної медичної допомоги. Ось деякі з них:

  • сплутана свідомість;
  • судоми;
  • темна сеча, плач без сліз і запалі очі - свідчать про сильне зневоднення, яке особливо небезпечно для дітей;
  • висип;
  • сильні спазми потиличних і шийних м'язів - неможливо повернути голову;
  • світлобоязнь.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти