StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Хитрі господині розкладають шкірки від кавуна на городі - навіщо так робити

28 серпня 2024, 15:16
13656
Багато хто вважає кавунові кірки звичайними відходами, але досвідчені дачники знають, що ці залишки можуть стати ефективним помічником.
Хитрі господині розкладають кірки від кавуна на городі
Хитрі господині розкладають кірки від кавуна на городі / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Слимаки - одні з найнеприємніших шкідників, які можуть завдати серйозної шкоди вашому городу. Вони активно поїдають листя і стебла рослин, залишаючи після себе пошкоджені культури.

Однак, замість того щоб вдаватися до хімічних засобів, можна використовувати натуральні методи боротьби. Один із них - використання кавунових кірок.

Як кавунові кірки допомагають позбутися слимаків?

Багато хто вважає кавунові кірки звичайними відходами, але досвідчені дачники знають, що ці залишки можуть стати ефективною зброєю в боротьбі зі слимаками. Слимаків приваблює солодкий запах кавунових кірок, тому вони збираються в місцях, де вони розкладені. Найкращий час для використання цього методу - вечір. Розкладіть кірки по грядках, і вже до ранку всі слимаки зберуться навколо них. Залишиться тільки зібрати шкідників і утилізувати їх, пише портал На пенсії.

відео дня

Цей метод дозволяє позбутися слимаків без використання хімікатів, що особливо важливо для збереження екологічної чистоти вашого городу і здоров'я овочевих культур.

Що відомо про сайт На пенсії

Інформаційний портал, на базі популярного друкованого видання - газети "На пенсії". На сайті публікуються корисні поради на всі випадки життя.

Інші натуральні способи боротьби зі слимаками

Крім кавунових кірок, ви можете використовувати і динні кірки, які також приваблюють слимаків своїм ароматом. Крім цього, є кілька інших ефективних методів:

  • Пісок і зола: Створіть бар'єр із піску або деревної золи навколо рослин. Слимаки не люблять повзати по цих матеріалах, оскільки вони подразнюють їхнє тіло.
  • Мідна стрічка: Оберніть стебла рослин мідною стрічкою - слимаки не переносять контакту з міддю і уникатимуть таких рослин.
  • Пивні пастки: Закопайте невеликі контейнери з пивом на рівні ґрунту. Слимаки, приваблені запахом пива, заповзуть у пастку і не зможуть вибратися.
  • Щоденний збір: Рано вранці, коли слимаки ще активні, вручну збирайте їх з рослин і знищуйте.
Хитрі господині розкладають шкірки від кавуна на городі - навіщо так робити
Активність шкідників, шкідники інфографіка / Інфографіка: Главред

Чому важливо боротися зі слимаками без хімії?

Використання хімічних засобів для боротьби зі слимаками може призвести до негативних наслідків. Пестициди не тільки знищують шкідників, а й можуть вплинути на здоров'я ваших рослин, а також забруднити ґрунт. Натуральні методи, як-от використання кавунових кірок, безпечні для довкілля та ефективні в боротьбі зі слимаками.

Таким чином, знаючи, як позбутися слимаків на городі за допомогою простих і доступних методів, ви зможете захистити свої рослини і зберегти врожай без шкоди для природи.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти