StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Експерт показав трюк із тюльпанами, який продовжить їхнє життя до двох тижнів

11 березня 2024, 12:23
При розміщенні тюльпанів у вазах тримайте їх подалі від опалювальних приладів.
Як продовжити життя тюльпанів у вазі
Як продовжити життя тюльпанів у вазі / Колаж Главред, фото freepik

Якщо ви подарували мамі або дівчині тюльпани, то, можливо, захочете передати їй цей зручний спосіб, завдяки якому цвітіння може тривати до двох тижнів.

Деякі люди не люблять дарувати квіти, оскільки вони недовговічні, але, за словами експертів, ви можете зробити так, щоб тюльпани протрималися набагато довше, за допомогою одного простого предмета - і, можливо, він уже є у вас у шафі, пише Mirror.

Тюльпани, безумовно, є одним з основних подарунків на День матері, оскільки цей день, коли ви висловлюєте вдячність своєму близькому, припадає на початок сезону цієї квітки.

відео дня

Алекс Біггарт, бренд-менеджер 123 Flowers, поділився своїми порадами щодо збереження тюльпанів у найкращому вигляді, назвавши їх паличкою-виручалочкою на свята, оскільки вони привносять у дім яскраві фарби і обов'язково змусять посміхнутися будь-кого. Він стверджує, що завдяки його порадам і хитрощам тюльпани простоять ще кілька тижнів після свята, а це ідеальний варіант.

Перша порада Алекса полягає у використанні зубочистки і займає кілька секунд. Він запропонував зробити невеликий отвір під голівкою квітки, що дає змогу повітрю виходити, коли квітка п'є воду, щоб вона не поникла догори.

Що стосується зміни води, Алекс рекомендує робити це кожні два-три дні, але якщо ви хочете надати букету додаткової стимуляції, покладіть у воду кубики льоду і чайну ложку цукру. Тюльпани процвітають у холодній воді, а цукор забезпечує їх необхідними поживними речовинами. Крім того, на майбутнє: вибираючи букет, переконайтеся, що всі тюльпани закриті, щоб вони довше збереглися.

"Перш ніж поставити тюльпани у воду, переконайтеся, що ви використовуєте ніж для діагонального зрізу стебел під кутом 45 градусів, щоб максимально збільшити площу поверхні для вбирання води. Також слід видалити все листя нижче лінії води, оскільки воно загине і стане причиною скупчення бактерій", - каже Алекс.

Під час розміщення тюльпанів тримайте їх подалі від опалювальних приладів і не притискайте до вікон. Алекс також радить перевіряти нижню частину стебел кожні кілька днів і обрізати їх, якщо вони мають поганий вигляд.

Як вибрати вазу для різних квітів

Для невеликих квітів з короткими стеблами підійдуть вази відповідного розміру або навіть келихи. Вази з широкою шийкою призначені для цілих оберемків квітів, тоді як 1-3 суцвіття можуть мати тут дещо втрачений вигляд. Використовуйте посудини з обтяженим дном - такі складно перекинути, навіть якщо всередині великий букет. Якщо ви віддаєте перевагу залишити лише одну універсальну вазу, то варто вибрати середніх розмірів посудину з широкою основою, звуженням у середині і вузькою шийкою у формі бутона. У такій вазі мають чудовий вигляд як окремі квіти, так і букети, включно з тими, що з короткими стеблами.

Зазвичай для тюльпанів достатньо п'яти сантиметрів води, щоб вони не пересихали. Ці кроки допоможуть вам отримати максимальну користь від вашого прекрасного букета тюльпанів і насолоджуватися ними довше.

Більше про квіти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти