StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Щоб кімната не перегрівалася: 4 найкращі варіанти, чим закрити вікна від сонця

14 березня 2024, 16:26оновлено 21 березня, 14:26
Якщо потрібен спосіб, як повністю закрити вікна від сонця, можна скористатися одним із кількох ефективних варіантів.
Девушка, окно
4 найкращі варіанти, чим закрити вікна від сонця/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, скрін

У сонячні дні ми усі радіємо такій хорошій погоді. Але така погода іноді здатна створити певні незручності, наприклад, якщо вікна вашого житла виходять на сонячну сторону і кімнати постійно перегріваються. Щоб уникнути такого "побічного ефекту" сонячної погоди, не зайвим буде знати, чим краще закрити вікна від спеки.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Лише найуважніший знайде собаку за 9 секунд: надзвичайна оптична ілюзія

Є низка хороших способів, чим закрити вікна від сонця, щоб спека не заполоняла житло. Можна обрати той варіант, який підійде особисто вам.

відео дня

1. Тонувальна плівка

Таку плівку наклеюють безпосередньо на скляне полотно. Вона не лише відбиватиме сонячне проміння, а й знижуватиме тепловий потік, що у свою чергу не дозволить кімнаті перегріватися від проміння сонця. При цьому можна навіть наклеїти на вікно тонувальну плівку із дзеркальним ефектом – тоді з вулиці приміщення не проглядатиметься.

2. Штори

Це класичний спосіб, який використовує багато людей. Але варто враховувати, що найкраще затемнятимуть кімнату цупкі штори, які не просвічуються. Саме такі радять використовувати для створення найкращої атмосфери вночі для сну, але можна скористатися ними і вдень, якщо сонце занадто сильно світить у вікно.

3. Внутрішні жалюзі

Вони також є хорошим способом, якщо потрібно захистити кімнату від занадто яскравого сонячного світла. Але жалюзі не дуже зручні в користуванні, тому що їх важко відмивати від пилу, який на них накопичується.

Що таке жалюзі́?

Жалюзі́ – пристрій у вигляді ґраток (решіток) з нерухомими або обертовими планками для регулювання повітряного та світлового потоку, пише Вікіпедія.

4. Фольга

Можна скористатися і підручними засобами, щоб затемнити вікна без штор. Наприклад, можна наклеїти на скло фольгу, закріпивши її зверху скотчем.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти