StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що можна використовувати замість гігієнічної помади: 3 інгредієнти врятують ситуацію

22 листопада 2023, 10:33оновлено 24 листопада 2023, 15:32
1467
Для того, щоб дуже швидко зробити бальзам для губ своїми руками, потрібно лише кілька інгредієнтів і мінімум часу, а результатом ви точно будете задоволені.
Губы, бальзам для губ
Що можна використовувати замість гігієнічної помади/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

У холодну пору року важко обійтися без гігієнічної помади або бальзаму для губ. Саме такий простий засіб допомагає захистити губи від несприятливих погодних умов та уникнути сухості, шорсткості і розтріскувань. Багато хто саме у холодну погоду стикається з тим, що губи стають сухими, а у найважчих випадках навіть тріскаються і кровлять. Тому так важливо забезпечити їм належний догляд.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Чи можна давати через поріг: що говорить древня прикмета

Якщо у найпотрібніший час ви кинулися на пошуки такої помади, але раптом виявилося, що ваші "запаси" скінчилися, логічно виникає запитання, що можна використовувати замість гігієнічної помади. Насправді таку помаду можна легко зробити вдома своїми руками – це не забере багато часу і сил, а результатом ви точно будете задоволені.

відео дня

Гігієнічна помада або бальзам для губ власного виробництва хороші в першу чергу тим, що ви точно будете впевнені у натуральності інгредієнтів, які ви туди покладете.

Як зробити натуральний бальзам для губ

Отже, що потрібно для створення бальзаму для губ? Щоб створити натуральний бальзам, потрібно буде розтопити на водяній бані та змішати кілька інгредієнтів у наступних пропорціях:

  • 30-40% бджолиного воску;
  • 60-70% базових олій на ваш вибір – можна взяти одну або кілька (наприклад, олія какао, кокоса, мигдальна, персикова, жожоба тощо);
  • інші добавки за бажанням, наприклад, олія обліпихи, ефірні олії, мед тощо.

Потрібно підготувати посудину, у якій можна буде розплавити інгредієнти на водяній бані. Також перед тим, як приступити до створення такого бальзаму, варто одразу мати під руками ємність, у якій потім цей бальзам буде зберігатися. Буде зручно залити цю суміш одразу в порожній тюбик з-під помади.

Під час приготування суміші спершу потрібно розплавити на водяній бані віск. Далі додати до нього базові олії та нагріти все разом. Коли суміш розтане, потрібно перемішати її і зняти з водяної бані. Потім треба трішки зачекати, щоб суміш почала охолодати, і в процесі цього додати інші інгредієнти – наприклад, ефірні олії або мед. Готову суміш залити у підготовлену ємність.

Варто пам’ятати, що алюмінієвий посуд не підходить для розігрівання інгредієнтів на водяній бані.

Ще одна порада: якщо ви в якості базових берете тверді олії, наприклад, олія какао, ши чи кокоса, то можна зменшити відсоток бджолиного воску. Також варто ефірні олії додавати в самому кінці, коли суміш вже достатньо охолоне – якщо їх додати у гарячу суміш, вони швидко випаруються.

Крім цього, для бальзаму не рекомендується використовувати касторову олію, адже вона викликає сильний ріст волосся.

Якщо бальзам вийшов занадто густий або занадто рідкий, то його можна повторно розігріти на водяній бані й додати потрібний інгредієнт, щоб суміш стала рідшою/ густішою.

Раніше ми розповідали, що у людини росте все життя. У тілі людини є два органи, які змінюються у розмірах упродовж всього життя.

Також раніше ми розповідали, чому пальмова олія така шкідлива. Є дві головні причини того, чому варто уникати продуктів, у складі яких присутня пальмова олія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти