StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що можна використовувати замість фольги: 5 найкращих варіантів для ідеальних страв

18 серпня 2023, 18:45оновлено 29 серпня 2023, 00:03
У чому запекти м'ясо, якщо немає рукава і фольги? Є низка чудових замінників, які врятують ситуацію.
Фольга для запекания
Що можна використовувати замість фольги/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Запікання у духовці риби, м’яса, овочів та інших продуктів дозволяє створити смачну, і при цьому дієтичну та корисну страву. Але що робити, якщо ви вже приготували усі необхідні інгредієнти і готові відправити вашу страву в духовку, але тут раптом виявляється, що вдома закінчилася фольга для запікання? У такому разі актуальним стає запитання, що можна використовувати замість фольги. А таких варіантів є цілий список.

Не варто відкладати приготування улюбленої страви "у довгу скриню" тільки тому, що вдома не виявилося фольги, а в магазин бігти довго і не хочеться. Ось 5 варіантів, чим замінити фольгу для запікання м'яса або інших продуктів.

Також радимо прочитати наступний матеріал: Випічка вийде ідеальною: 5 варіантів, чим можна замінити пергамент у домашніх умовах

відео дня

Найперше, що потрібно пам’ятати – замінник фольги повинен бути жароміцним, міцним та не мати у своєму складі шкідливих елементів, які можуть виділятися під час запікання.

1. Пергаментний папір

У багатьох, напевно, виникало запитання, чи можна замінити фольгу папером для запікання. Відповідь – так. Такий матеріал чудово впорається із завданням. Цей папір добре захищатиме продукти від підгоряння та утримуватиме вологу.

Проте у цьому разі можуть виникнути проблеми з практичністю використання пергаментного паперу, адже він не дуже добре гнеться, може потріскатися чи порватися, якщо буде не дуже якісним.

2. Рукав для запікання

Чудовий замінник для фольги. Він виконає усі основні функції – захистить продукти від підгоряння і зберігатиме соковитість.

3. Форма з кришкою

Якщо у вас є форма для запікання з кришкою, то можна використати її, щоб замінити алюмінієву фольгу. Але перед запіканням форму потрібно змастити олією з внутрішньої сторони, щоб страва не прилипала.

4. Силіконовий килимок

Такий килимок може допомогти у такій ситуації, але він підходить швидше у якості підкладки. Такий килимок захистить їжу від пригорання, а деко – від забруднення. На ньому можна випікати, наприклад, коржі для торта, печиво, десерти. Для запікання риби, м’яса та овочів він теж підійде. Проте в такому разі потрібно розуміти, що страва може трішки підгоріти зверху і продукт ризикує втратити соковитість.

5. Тонкий офісний папір, змочений олією

Такий папір потрібно щедро змастити олією перед тим, як відправити у духовку. Далі його викладають на деко або сковороду, а зверху кладуть продукт, який потрібно запекти. Також у цей папір можна просто загорнути продукти. Але для цього папір потрібно пом’яти, щоб надати йому еластичності.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти