StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Випічка вийде ідеальною: 5 варіантів, чим можна замінити пергамент у домашніх умовах

16 серпня 2023, 19:11оновлено 22 серпня 2023, 16:20
15521
Якщо виявилося, що вдома немає пергаментного паперу, не варто одразу панікувати. Є кілька способів, чим замінити пергамент для печива та інших виробів з тіста.
Выпечка, пергаментная бумага
Чим можна замінити пергамент у домашніх умовах/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Напевно кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з ситуацією, коли печиво або будь-яка інша випічка уже готова до відправки в духовку, як тут раптом виявляється, що вдома закінчився пергаментний папір. Ситуація не з приємних, проте насправді вона не безвихідна, адже є низка варіантів, що можна покласти на деко замість пергаментного паперу.

Замість пергаментного паперу можете використати наступні 5 замінників.

Також радимо прочитати наступний матеріал: Що можна використовувати замість фольги: 5 найкращих варіантів для ідеальних страв

відео дня

1. Силіконовий килимок

Його можна використовувати багато разів, тому він не лише практичний, а й вигідний. Такий килимок буде зручним ще й тому, що на ньому можна розкачувати тісто. Наприклад, якщо вам потрібно спекти коржі для торта, то ви можете розкачати їх на силіконовому килимку до потрібної форми і разом з ним відправляти виріб в духовку.

2. Тонкий офісний папір

Такий замінник також підійде, якщо немає пергаментного паперу. Проте тонкий офісний папір не можна відправляти в духовку сухим – його потрібно щедро змастити олією. Олія не дозволить паперу згоріти.

3. Креслярська калька

Якщо ви шукаєте, чим можна замінити пергамент для випічки в духовці, а у вас під руками є креслярська калька – можете сміливо її використовувати. Оскільки вона дуже тонка і вощена, то із завданням впорається на відмінно.

4. Рукав для запікання

Його потрібно розрізати на пласти, викласти на деко, і зверху викладати вироби з тіста. До рукава для запікання їжа погано прилипає, а навпаки – після випікання досить добре відстає.

5. Харчовий пергамент

З такого пергаменту зроблені пакети для випічки у супермаркеті.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти