StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чорна п'ятниця 2021 в Україні: як убезпечити покупки

26 листопада 2021, 10:37
Чому цю п'ятницю називають "чорною" - розповість Главред.
Чорна п'ятниця 2021
Чорна п'ятниця 2021 / ua.depositphotos.com/

У листопаді традиційно починається улюблений час всіх шопоголіків - Чорна п'ятниця. Це можливість купити все, що душі завгодно, від приємних дрібниць до великої побутової техніки з спокусливими знижками.

Про те, які професійні свята можна відзначити в першому місяці зими, читайте в нашому матеріалі: Свята в грудні 2021: який день принесе додатковий вихідний.

відео дня

Чорна п'ятниця: історія відомого розпродажу

Кінець листопада ознаменовує період різдвяних розпродажів. Він починається після Дня подяки. Вперше подібні розпродажі відбувалися в Америці в 19 столітті. Френк Вулворт - молодий продавець прийняв рішення розпродати сезонний товар по 5 центів. Це принесло небачений прибуток власнику магазину. Незабаром хлопець заснував одну з найвідоміших торгових мереж США – Woolworth.

Обвал цін на товари охрестили Чорною п'ятницею неспроста. Таку назву придумали поліцейські, які змушені патрулювати вулиці міст. У ці дні на вулицях нерідким явищем є пробки, а в магазинах – тиснява і бійки.

Згідно з другою версією, назва періоду розпродажів походить від англійської ідіоми "in the black", яка означає "позитивний баланс". Саме під час Чорної п'ятниці виробники збільшують доходи і виходять в плюс.

читайте такожКалендар 2022: як і коли відпочиває Україна

Коли чорна п'ятниця 2021 в Україні

Свято нестримного шопінгу в Україні розпочнеться 26 листопада о 0:00 і продовжиться до 28 листопада 23:59. Однак точний день закінчення може встановлюватися компаніями по-різному. У 2021 році особливістю розпродажу буде більша кількість пропозицій інтернет-магазинів. Щоб зробити покупку не потрібно буде товпитися в черзі.

Чорна п'ятниця 2021: як не витратити більше

Для любителів шопінгу знижки до 90%, як червона ганчірка для бика. У різноманітності пропозицій можна легко піддатися спокусі і спустити на покупки більше запланованої суми. Як уберегти себе від зайвих витрат?

  • Складіть список бажаних товарів - коли ви чітко знаєте, що вам потрібно спокуса купити щось "а може стане в нагоді" стає меншою.
  • Діліться своєю електронною поштою - багато компаній повідомляють своїх покупців про початок розпродажів і надають вигідні пропозиції.
  • Ретельно перевіряйте куплений на розпродажі товар - в період чорної п'ятниці велика ймовірність напоротися на брак.
  • Перевіряйте ціни - не поспішайте відразу оплачувати товар, що сподобався, порівняйте ціни конкурентів, можливо, вони будуть нижче.
  • Слідкуйте за цінами до початку розпродажів – це допоможе виявити штучне завищення цін недобросовісними продавцями.

читайте такожЧорна п'ятниця 2021: як не купувати зайвого в день розпродажів

Чорна п'ятниця 2021 в Україні: безпечні покупки через Інтернет

Здійснюючи покупки в інтернет-магазинах також варто пам'ятати про безпеку. Не варто переходити по посиланнях з сумнівних СМС і електронних листів. Крім того, перевірити інтернет-магазин можна такими способами:

  • Адреса магазину повинна починатися з " https:/ / " – такий сайт забезпечує безпечне з'єднання.
  • Вводити назву магазину в браузері вручну.
  • На початку адресного рядка браузера повинна бути замочок. Це означає що застосовується шифрування даних за допомогою цифрового сертифіката. Натиснувши на замочок можна перевірити всю інформацію.
  • MasterCard SecureCode, Verified by Visa на сайті - гарантія безпечного платежу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти