StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чорна п'ятниця 2021: як не купувати зайвого в день розпродажів - поради шопоголікам

26 листопада 2021, 10:15
Як мотивувати себе витрачати менше - розібрався Главред.
Як не купувати зайвого
Як не купувати зайвого / ua.depositphotos.com/

У 2021 році дата початку чорної п'ятниці випадає на 26 листопада. Шопоголіки всього світу з нетерпінням чухають долоньки в очікуванні заповітного дня великих знижок, щоб відхопити дрібнички, на які вже давно поклали око. Ажіотаж, який породжує відома п'ятниця листопада, може боляче вдарити по кредитці. Але чи так воно нам потрібно? Як не купувати зайвого в період розпродажів, розібрався Главред.

Під час періоду розпродажів, коли цінники радують написами -50%, імпульсивні покупки стають звичайною справою. Емоційний підйом після покупки, незабаром змінюється цілком логічним питанням "Навіщо мені п'ята пара джинсів і цей тостер, якщо я на дієті?"

Бажання купити те, що не планували може наздогнати і в супермаркеті. Там часто проходять акції та вигідні пропозиції, від яких не можна відмовитися. Або все таки можна?

відео дня

Як не купувати зайвого

Встояти перед натиском цікавих пропозицій і приємних бонусів може бути непросто. Але вберегти ваш бюджет від непотрібних витрат допоможе:

Планування - грамотний розподіл фінансів допоможе уникнути необов'язкових покупок в стилі "куплю цю кофточку і посиджу тиждень на гречці". Підрах*йте свої місячні витрати і зіставте їх з доходами. Плануйте бюджет так, щоб не влазити в кредити і борги. У цьому вам можуть допомогти додатки для обліку витрат.

Готівкові гроші - не варто постійно користуватися кредитною карткою. Гроші, які списуються з карти за кожну покупку "невидимі". Відповідно, їх витратити легше. Можна і не помітити, як спорожніє ваш електронний гаманець.

Список - збираючись в магазин за покупками, складайте список необхідних речей. Спокуса купити щось "3 за ціною 2" на перших порах нікуди не дінеться, проте протистояти їй буде легше.

читайте такожЧорна п'ятниця 2021: коли, як не витратити більше і убезпечити покупки

Визначення рамок - виділяйте певну суму з вашого місячного доходу на необов'язкові покупки і не перевищуйте ліміту.

Пауза - якщо вам сподобалося плаття або нові парфуми, не варто поспішати на касу і оплачувати покупку. Дайте собі час подумати до наступного дня. Можливо, запал купити це прямо зараз пройде.

Генеральне прибирання - повна ревізія шаф покаже скільки грошей було витрачено на прострочені продукти, косметику та одяг, яку ви не носите роками (або жодного разу не одягнули).

Як не купувати багато одягу

  • Купуйте те, в чому відчуваєте себе комфортно.
  • Носіть меншу кількість кольорів - мінімалізм в моді.
  • Віддавайте перевагу якості, а не кількості – краще купити одну річ подорожче, ніж захаращувати шафу непотрібним ширвжитком.
  • Використовуйте ідею однієї речі - одне чорне плаття, в якому ви виглядаєте надзвичайно, одна пара туфель, гарне зимове пальто – продовжіть список тим, що піходить саме вам.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти