StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Будуть ніжніші пуху: 4 дієві способи, як зробити махрові рушники м’якими

23 вересня 2022, 12:02оновлено 28 жовтня 2022, 13:35
Щоб зробити махрові рушники м’якими та пухнастими після прання, можна замочити їх в одному з розчинів із підручних засобів.
Махровые полотенца
Як зробити махрові рушники м’якими/ ua.depositphotos.com

Махрові рушники незамінні як для щоденного особистого використання, так і для застосування на кухні. Уже з першого дотику ми буквально у них "закохуємося" – адже вони завойовують нашу любов надзвичайною м’якістю і приємними відчуттями від дотику. Та, на жаль, наші перші враження псуються уже після декількох циклів прання, адже рушники можуть стати дуже жорсткими. Та не варто одразу кидати їх на найдальшу поличку – є ефективні способи, як зробити рушники м’якими і пухнастими після прання.

Щоб махрові рушники були м’якими довгий час, потрібно правильно за ними доглядати.

Як правильно прати махрові рушники

У першу чергу потрібно пам’ятати, що найкращі засоби для прання махрових рушників – рідкі. Якщо ви обираєте між пральним порошком і гелем для прання, краще віддати перевагу другому. Тоді й питання, як зробити рушники м’якими, практично не виникатимуть.

відео дня

Справа у тому, що пральний порошок може погано вимиватися з тканин і робити їх жорсткими після прання. Натомість рідкі засоби вимиваються добре і не склеюють волокна.

Як сушити махрові рушники

Це питання не менш важливе, ніж правильне прання. Якщо ви дуже спішите висушити рушник і чіпляєте його поблизу батареї чи інших джерел тепла або безпосередньо на них, то вони можуть стати дуже жорсткими.

Краще сушити рушники на свіжому повітрі або принаймні за кімнатної температури. Після того, як вони висохнуть, потрібно добре розправити їх руками.

Як повернути м’якість махровим рушникам

Оцет

Щоб рушники були м’якими, можна прополоскати їх після прання у розчині оцту. Потрібно додати 50 мл звичайного оцту на 5 л води. Далі у цьому розчині замочити рушники на декілька хвилин, відтиснути і просушити. Сушити краще на свіжому повітрі, щоб запах оцту добре вивітрився і потім не надокучав вам.

Проте оцет потрібно брати звичайний. Якщо з такою ціллю використати яблучний або виноградний, то на рушниках можуть залишитися плями.

Сіль

Ще один варіант, як повернути м’якість махровим рушникам, передбачає використання солі. Потрібно налити у таз 5 л теплої води і засипати туди 100 г солі. У цьому розчині прополоснути рушники. Далі потрібно прополоскати їх ще раз – у чистій воді. Якщо цього не зробити і на тканині залишиться сіль, то користуватися таким рушником буде вкрай важко – після цього шкіра буде пекти.

Сода

На декілька літрів води потрібно додати 2 столові ложки соди. У цьому розчині замочити уже випрані рушники на короткий проміжок часу. Ефект можна посилити, якщо замочити їх у холодній воді з содою на всю ніч.

Але соду можна використовувати не лише для замочування рушників, а й додавати у пральну машинку під час прання. Тоді вона не лише допоможе повернути м’якість махровим рушникам, а й пом’якшить воду під час прання і вплине на ефективність усунення плям.

Холодна вода

Так, навіть проста холодна вода може стати у нагоді, якщо виникло питання, як позбутися жорсткості махрових рушників. Просто потрібно замочити у ній рушники на ніч. При цьому не потрібно додавати ніяких інших засобів.

Вода розчинить залишки прального порошку, який міг випадково залишитися між ворсинками. І тоді користуватися такими рушниками знову буде приємно.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти