StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

4 найкращі методи, як прибрати запах м'яса з холодильника: і сліду не залишиться

31 січня 2024, 17:02оновлено 6 лютого, 16:17
Щоб прибрати запах зіпсованого м’яса, потрібно виконати кілька основних кроків.
Мясо, девушка
Як прибрати запах м'яса з холодильника/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, ua.depositphotos.com

Як би ми не старалися вчасно перебирати усі продукти в холодильнику та морозилці й викидати ті, які вже споживати не можна, все одно час від часу можуть виникати ситуації, коли якісь продукти там псуються. Іноді таке може статися, якщо на певний час зникала електроенергія. М'ясо належить до продуктів, які схильні псуватися найшвидше. Тому час від часу може у будь-кого з нас може виникати запитання, як позбутися неприємного запаху в морозильній камері або холодильнику після м’яса, яке зіпсувалося.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Як сказати українською "ни в коем случае": мовознавець здивував відповіддю

Зіпсоване м’ясо може створити незручності не лише тому, що ним може "пропахнути" весь холодильник, а й тому, що такий запах може "в’їстися" в інші продукти харчування.

відео дня

Але якщо знати, як позбутися запаху в холодильнику від тухлого м’яса, можна врятувати усі продукти, які поруч з ним зберігалися, та не допустити того, що терпіти такі неприємні "аромати" доведеться ще дуже довго.

Отже, що робити, якщо в холодильнику зіпсувалося м’ясо? Можна скористатися одним із наступних способів, щоб вивести неприємний запах.

Але перед тим, як скористатися цими методами, потрібно буде виконати кілька основних і дуже важливих кроків. Після того, як ви викинете зіпсоване м'ясо, потрібно обдивитися усі інші продукти, щоб виключити їхнє псування. Далі вимкнути холодильник, вийняти всі продукти і покласти їх у якесь холодне місце, після чого добре вимити холодильник, приділяючи особливу увагу пластиковим контейнерам і гумовим ущільнювачам. Найретельніше варто вимити ту полицю, де лежало зіпсоване м'ясо.

Вимитий і вимкнений холодильник варто залишити відкритим на 10-12 годин, щоб запах вивітрився.

Крім миття і провітрювання холодильника, можна також застосувати кілька народних засобів, щоб позбутися неприємного запаху свинини або будь-якого іншого зіпсованого м’яса.

1. Оцет

Запах зіпсованого м’яса є одним із найстійкіших, тому вивести його не так уже й легко. Одним із народних засобів, які можуть найкраще впоратися з цим завданням, є звичайний оцет, який точно знайдеться на будь-якій кухні.

Потрібно розвести оцет з водою у пропорції 1:1 і таким розчином ретельно промити усі полиці в холодильнику. Оцет допоможе не лише нейтралізувати запахи, а ще й дезінфікувати поверхні.

2. Лимонна кислота або лимон

Пакетик лимонної кислоти потрібно розчинити у 500 мл води, і таким розчином помити холодильник.

При цьому замість лимонної кислоти можна використати лимон. Його потрібно розрізати і розрізаною стороною потерти поверхні, з яких ви хочете прибрати неприємний запах. Або ж можна видавити сік лимона, нанести його на кухонну губку й протерти поверхні.

Після такої обробки потрібно залишити холодильник на 15 хвилин, і потім помити його чистою водою.

3. Мильний розчин

Натерти на тертці господарське мило, розчинити таку стружку у воді й помити холодильник цим мильним розчином. Через пів години помити усі поверхні чистою водою.

4. Сода

Можна помити холодильник розчином соди. Для цього потрібно приготувати розчин, всипавши 3-4 столові ложки соди на 1 літр води.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти