StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

2 найкращі способи, щоб усунути проблему назавжди: що робити, щоб у льоху не було вогкості

24 червня 2024, 01:35оновлено 25 червня, 14:50
7742
Головне, щоб була встановлена правильна вентиляція. Але якщо вологість все одно виникла, позбутися грибка і плісняви можна і за допомогою 2 простих засобів.
Погреб
Що робити, щоб у льоху не було вогкості/ колаж: Главред, фото: скрін

Вогкість у льоху чи підвалі – досить поширена проблема. Щоб вона не виникала, першочергово варто подбати про те, щоб у цих приміщеннях була встановлена правильна вентиляція – тоді не буде проблем з грибком і пліснявою, які можуть виникнути через вологість.

Радимо також прочитати матеріал: Лише люди з яструбиним зором знайдуть заховану зубну щітку: на пошуки є всього 8 секунд

Автор YouTube-каналу "Корисне TV" поділився своїми методами, як зробити, щоб льох був сухим. Є два способи, чим обробити льох від вогкості та плісняви.

Зазначається, якщо у льосі чи підвалі є нормальна вентиляція, а проблема все одно виникла, то її можна спробувати усунути за допомогою народних засобів.

Першочергово знадобиться білизна – у ній присутній хлор, який за лічені секунди знищує грибок. Для обробки льоху буде потрібно 1-2 л цього засобу, адже він буде використовуватися у чистому вигляді, без розведення. Також знадобиться ємність для обприскування, у яку поміститься така кількість засобу.

"Також не варто забувати про заходи безпеки – потрібен хороший респіратор, окуляри і гумові рукавички. Крім цього, одяг повинен закривати відкриті ділянки тіла, щоб білизна не потрапила на шкіру. Це обов’язково , адже не потрібно у боротьбі з грибком нашкодити собі", – наголосив автор відео.

Білизну потрібно залити у ємність з пульверизатором та обприскати стіни і стелю в погребі.

Але це лише перший етап обробки поверхонь у цьому приміщенні. Приблизно через добу після цього потрібно приступити до другого етапу – покриття поверхонь вапном.

Потрібно обробити вапном стелю і стіни. Гашене вапно можна придбати у будівельних магазинах. Якщо у вас є негашене вапно, то воно погаситься, коли ви будете розбавляти його водою. Краще розбавити до консистенції сметани – щоб вапно не було таким рідким, як вода.

"Тим самим ви будете підсушувати ваш льох і знищувати грибок. Якщо ви зробите усе таким чином, то грибка у вас в льосі не буде. Я маю на увазі – зробити нормальну вентиляцію, на зиму не закривати продихи, пройтися білизною та вапном", – зазначив автор відео.

Дивіться відео про те, що робити, щоб у льоху не було вогкості:

2 найкращі способи, щоб усунути проблему назавжди: що робити, щоб у льоху не було вогкості
Як очистити чайник від накипу лимонною кислотою/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти