StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що добре вбирає вологу у льоху: пліснява і конденсат зникне назавжди

21 березня 2024, 15:59оновлено 21 березня, 16:34
105865
Як швидко осушити підвал та ефективно позбутись плісняви - читайте в матеріалі Главред.
Що добре вбирає вологу у льоху: пліснява і конденсат зникне назавжди
Як правильно просушити льох / колаж: Главред, скріншот: відео

Як правильно просушити льох, щоб продукти та консервація не псувались у ньому, а пліснява не поширювалась приміщенням - Главред зібрав корисні поради. Відомо, що погріб - це необхідна частина будь-якого приватного будинку, адже та зберігаються всі харчові продукти та консервація.

Що потрібно зробити, щоб у льоху було сухо

Зазвичай підвищена волога у льоху може виникнути через тріщини у стінах або дефекти підлоги, адже через які проникає вода. Щоб ця проблема не турбувала, варто ретельно заповнити всі наявні тріщини герметиком або спеціальними матеріалами для гідроізоляції.

Також необхідно зробити нормальну вентиляцію у льоху, щоб не було конденсату та плісняви. Якщо повітря всередині льоху буде застоюватись, це однозначно може призвести до появи вологості. Щоб цього уникнути, варто зробити вентиляційні отвори, або час від часу провітрювати льох.

відео дня

Також, щоб тримати рівень вологості під контролем, варто почати використання спеціальних пристроїв, наприклад, як вологомір. Це дозволить вчасно визначити високий рівень вологості, щоб почати діяти.

Яке вапно краще вбирає вологу

Фахівці радять, волога не затримувалась у льоху, варто побілити його вапном, адже воно ефективно вбере зайву вологу із повітря. Необхідно наносити його на стіни у товстий шар. Вапно має бути густим, а щоб результат був краще, то варто додати небагато розведеного мідного купоросу.

Мідний купорос - це хороший дезінфікатор, але його концентрація повинна бути не вище 5%. Цю рідину потрібно розділити на дві частини. Після того, як перший раз пофарбували стіну і стелю, потрібно почекати пару днів, поки все висохне.

Варто повторити фарбування вапном ще раз. Так, стіни і стеля вийдуть нерівними, але конденсат буде дуже рідко з'являтись на них. Відомо, що вапно добре утримує вологу всередині.

Як зробити, щоб у погребі не було конденсату

Щоб у погребі не виникав конденсат чи плісняв, потрібно насипати сухої тирси. Щоразу, як вона буде ставати мокра, варто змінювати її на суху. Такий спосіб зменшить вологість у підвалі та погребі, а конденсат на стелі зникне.

Також досвідчені господарі розповіли, що підвищену вологість можна побороти за допомогою порожніх картонних коробок, які чудово вбирають вологу. Їх потрібно змінювати кожну добу: розкислий картон потрібно викинути та поставити новий.

Чудово допоможуть у боротьбі із зайвою вологою - сіль і попіл. Вони будуть виконувати свою функцію доти, поки не вберуть потрібну кількість вологи.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти